reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

Dziewczyny,ja wam powiem szczerze że już sama nie wiem o co chodzi:baffled:co jest dobre,a co zle,co mozna a czego nie:no:kazdy lekarz mowi co innego,kazda gazeta podaje inne wytyczne,na kazdej stronie internetowej jest co innego:dry:
Moja lekarka mi powiedziala ze maliny,truskawki,owoce lesne-sa bardzo silnym alergenem i bezwzglednie odstawic,dermatolog mojej kolezanki której córeczka ma to samo co Adas kazala odstawic mleko:baffled:....tylko,w jednej z gazetek dzieckowych pojawilo sie pytanie-czy skoro dziecko jest alergikiem to maliny moga uczulic-odpowiedz alergologa-maliny nie uczulaja,mozna spokojnie podac juz po 5 mscu:baffled:i badz czlowieku mądry:no:
Juz sama nie wiem:no:
Moze faktycznie dam ta kaszke,herbatke czy deserek w których sa te "zakazane" owoce i poobserwuje:baffled:
Bo powiem Wam szczerze dla mnie to zawsze gorzej bylo odstawiac te "złe"rzeczy i czekac....bo wlasnie wtedy moze miec alergie...ja mialam na jajka jak bylam mala,i mama mi dawala,po 2-3 mscach przeszlo...niewiem juz nic...a to sie rozpisalam:dry:

reklama
Kira-Coś w tym jest nam lekarka powiedziała że na razie mleko odstawić,ale za jakiś czas trzeba będzie spróbować bo dziecko może wyrosnąć z alergi.Dlatego myślę ze tak jak z tym mlekiem tak samo może być z innymi alergenami.:tak:
Dlatego uważam że trzeba wszystko wprowadzać oczywiście w miarę możliwośći zgodnie z normami,,jak coś uczuli to odstawić a za jakiś czas podać znowu.

a tak naprawde to kazde dziecko jest inne, po prostu musimy chcąc-nie chcąc testować, wiem, ze to okrutne, ale to jedyny sposób, by wprowadzac cos nowego do diety naszych bąbli, dlatego robię niedługo podejście z kaszką bezmleczna malinową, bo jabłkowa i bananowa juz sie mlodemu "przejadły" i po krotkim czasie sprobujemy gruszki, boje sie, ale czas na kolejne kroczki ;-)

Nata co do tej zelatyny to troche mialam watpliwosci, ale sprobowalismy, w sumie zjadl z łyzeczke i dzis nic munie bylo.

mrozik, dzieki za info o sklepach, widzialam tez u mnie w innym sklepie, ale cena mnie powalila...35 zl za kilogram:szok:

Acha, tak w kwestii formalnej, czy tu piszemy na czerwono? a jesli tak to z jakiej przyczyny??

NataK u nas gruszka,jablko i banany w kaszce tylko przechodza.Aha no i ryzowo-kukurydziana i kleik ryzowy i kukurydziany.Teraz wlasnie chce malinowej spróbowac

reklama
Do góry