reklama
andav
Fanka BB :)
w tym co otworzylam to tak!! a robilam dokladniej mowiac ziemniaka z pasterniakiem i napewno tak nie smakowal po ugotowaniu jak w tym sloiczku
a jak to zrobic zeby te wieczka byly wklesle? bo mi pare razy nie chcialy sie wstapic i raz zapytalam bratowa a ta mi powiedziala ze jak po ugotowaniu i obruceniu potem do gory dnem nic nie wyleci to dobrze zapasteryzowalam- i teraz nie wiem dobrze? nie dobrze?
a jak to zrobic zeby te wieczka byly wklesle? bo mi pare razy nie chcialy sie wstapic i raz zapytalam bratowa a ta mi powiedziala ze jak po ugotowaniu i obruceniu potem do gory dnem nic nie wyleci to dobrze zapasteryzowalam- i teraz nie wiem dobrze? nie dobrze?
ekspertem nie jestem ale zawsze mi sie wydawalo, ze wklesle byc musza, bez wyjatkow. "Zasysaja sie" same w czasie, kiedy sloiki sie chlodza po pasteryzacji. Pasternaka i ziemniakow nigdy nie pasteryzowalam, wiec nie wiem, jak sie zachowuja smakowo Moze azula bedzie wiedziala cos wiecej Albo kup sloiczek ze sklepu i porownaj smak ;-)
Martusia22267
andav ja gotuję ok 5min i kładę do góry dnem wtedy wiadomo że wszystko ok bo jak jest do góry dnem położone to jak jest coś nie tak to zaczne lecieć bo dekielek puści
azula
A czemu chcecie pasteryzować przecież dzieciaki już niebawem będą jadły coraz bardziej zwykłe jedzenie.Zresztą mojemu dziecięciu się odmieniło chce tylko deserki i by zjadła obiadek muszę mieszać z deserkiem.Dziś zjadła 3/4 słoiczka ryby z cukinią z prawie całym słoiczkiem deserku z jabłkami ,malinami i jagodami.Zaczeła od obiadu ale po 1/3 słoiczka już nie chciała.Jak nie chce zaczyna robić podkówkę z buzi i zaczyna płakać no ale jeść musi więc trochę obiadku na łyżeczce+ dopełnienie deserkiem i to smakowało.No cóż mam kolejne słodkie dziecko.Mój śp Zbysiu na pytanie co będziesz jadł(miał około 2,5 roku)odpowiadał mium z chlebem.Mium= miód .Nie chleb z miodem ale mium z chlebem .Jak zlizał miód i wygryzł co nieco chleba ogłaszał wszem i wobec ,że nie ma miumu i trzeba było mu posmarować miodem i tak ze 3-4 razy i śnaidanko było zjedzone:-).Andav Martusia dobrze Ci radzi ale lepiej rób na świeżo lub zamrażaj to bezpieczniejsze
Ostatnia edycja:
Patina26
Ja zaczełam od kilkju dni gotowac małej sama , słoiki to z bieda pół zjadała ,zaden jej nie podszedł , wiec sie zawziełam i gotuje , jak narazie smakuje zjada oj przeszlo słoiczek , ale juz niewiem z czego jeszcze gotowac marchewka , ziemniak , pietruszka , szpinak , co drugi dzień z mieskiem co jeszcze???
gluten wprowadzony po przerwie ( po pierwszej probie ulewala) i teraz jest ok ...
soczki podaje zamiast deseru wiec albo deserek albo soczek
gluten wprowadzony po przerwie ( po pierwszej probie ulewala) i teraz jest ok ...
soczki podaje zamiast deseru wiec albo deserek albo soczek
andav - to zalezy co pasteryzujesz. Zazwyczaj pol godziny w 90st i bez odwracania. Odwracamy soki i dzemy z cukrem, bo ich nie trzeba wygotowywac. Dla dziecia chyba lepiej mrozic, o ile masz miejsce w zamrazalniku - u nas z tym problem, bo zalega mieso dla psa ;-)
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Laura dzis jadła ze mną pomidorową a co tam;-)