reklama
andav
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 18 Październik 2011
- Postów
- 988
w tym co otworzylam to tak!! a robilam dokladniej mowiac ziemniaka z pasterniakiem i napewno tak nie smakowal po ugotowaniu jak w tym sloiczku
a jak to zrobic zeby te wieczka byly wklesle? bo mi pare razy nie chcialy sie wstapic i raz zapytalam bratowa a ta mi powiedziala ze jak po ugotowaniu i obruceniu potem do gory dnem nic nie wyleci to dobrze zapasteryzowalam- i teraz nie wiem dobrze? nie dobrze?
a jak to zrobic zeby te wieczka byly wklesle? bo mi pare razy nie chcialy sie wstapic i raz zapytalam bratowa a ta mi powiedziala ze jak po ugotowaniu i obruceniu potem do gory dnem nic nie wyleci to dobrze zapasteryzowalam- i teraz nie wiem dobrze? nie dobrze?
ekspertem nie jestem ale zawsze mi sie wydawalo, ze wklesle byc musza, bez wyjatkow. "Zasysaja sie" same w czasie, kiedy sloiki sie chlodza po pasteryzacji. Pasternaka i ziemniakow nigdy nie pasteryzowalam, wiec nie wiem, jak sie zachowuja smakowo Moze azula bedzie wiedziala cos wiecej Albo kup sloiczek ze sklepu i porownaj smak ;-)
Martusia22267
Fanka BB :)
andav ja gotuję ok 5min i kładę do góry dnem wtedy wiadomo że wszystko ok bo jak jest do góry dnem położone to jak jest coś nie tak to zaczne lecieć bo dekielek puści
azula
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 18 Luty 2012
- Postów
- 5 293
A czemu chcecie pasteryzować przecież dzieciaki już niebawem będą jadły coraz bardziej zwykłe jedzenie.Zresztą mojemu dziecięciu się odmieniło chce tylko deserki i by zjadła obiadek muszę mieszać z deserkiem.Dziś zjadła 3/4 słoiczka ryby z cukinią z prawie całym słoiczkiem deserku z jabłkami ,malinami i jagodami.Zaczeła od obiadu ale po 1/3 słoiczka już nie chciała.Jak nie chce zaczyna robić podkówkę z buzi i zaczyna płakać no ale jeść musi więc trochę obiadku na łyżeczce+ dopełnienie deserkiem i to smakowało.No cóż mam kolejne słodkie dziecko.Mój śp Zbysiu na pytanie co będziesz jadł(miał około 2,5 roku)odpowiadał mium z chlebem.Mium= miód .Nie chleb z miodem ale mium z chlebem .Jak zlizał miód i wygryzł co nieco chleba ogłaszał wszem i wobec ,że nie ma miumu i trzeba było mu posmarować miodem i tak ze 3-4 razy i śnaidanko było zjedzone:-).Andav Martusia dobrze Ci radzi ale lepiej rób na świeżo lub zamrażaj to bezpieczniejsze
Ostatnia edycja:
Patina26
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 10 Listopad 2006
- Postów
- 1 141
Ja zaczełam od kilkju dni gotowac małej sama , słoiki to z bieda pół zjadała ,zaden jej nie podszedł , wiec sie zawziełam i gotuje , jak narazie smakuje zjada oj przeszlo słoiczek , ale juz niewiem z czego jeszcze gotowac marchewka , ziemniak , pietruszka , szpinak , co drugi dzień z mieskiem co jeszcze???
gluten wprowadzony po przerwie ( po pierwszej probie ulewala) i teraz jest ok ...
soczki podaje zamiast deseru wiec albo deserek albo soczek
gluten wprowadzony po przerwie ( po pierwszej probie ulewala) i teraz jest ok ...
soczki podaje zamiast deseru wiec albo deserek albo soczek
andav - to zalezy co pasteryzujesz. Zazwyczaj pol godziny w 90st i bez odwracania. Odwracamy soki i dzemy z cukrem, bo ich nie trzeba wygotowywac. Dla dziecia chyba lepiej mrozic, o ile masz miejsce w zamrazalniku - u nas z tym problem, bo zalega mieso dla psa ;-)
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Laura dzis jadła ze mną pomidorową a co tam;-)
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 25
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 11
- Wyświetleń
- 1 tys
- Odpowiedzi
- 127
- Wyświetleń
- 8 tys
Podziel się: