reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Pieszczoszka, ja nie gotuję jabłka przed starciem :eek: Prędzej bym marchewkę ugotowała :-D jabłko trę surowe, tak samo gruszki, brzoskwinie czy banany. Można dla odmiany dać ugotowane - na dniach chcę małemu takie podać, ale surowe jak najbardziej :tak: Wczoraj np. zblenderowałam mu jabłko z gruszką, na surowo - wcinał aż się uszy trzęsły (yeeeaaah doczekałam się blendera :-p:-p:-p)

moj maly dostal dzis ziemniaka ze szpinakiem ze sloiczka bo chcialam sprawdzic czy bedzie mu smakowalo. na pocztku troche sie krzywil ale skonczylo sie wciagnieciem calego sloiczka 125g :) musze kupic szpinak i bede mu gotowac :)

Moj zaczął jesc juz słoiczki po 6 m które nie mają już zupelnie gładkiej konsystencji ,je normalnie nie krztusi sie wiec jak teraz mu cos sama ugotuje to blendera juz nie użyje i bede tylko rozdrabiac widelcem ...zobaczymy jak nam pojdzie ;-)
a jutro podam pierwszy raz butle z mm 2 ;-)

she moj słoiczek ze szpinakiem też wciagął na jeden raz ;-)

Mia wszystko sloiczkowe lubi, wczoraj jej kupilam lososia z czyms tam (w wyciskaczu takim) i nie jadla z takim entuzjazmem ale jadla.. wiecej nie kupie bo syf i kupa taka, ze lepiej pampersa nie otwierac ;-)
Ale to jej pierwsza ryba, nast razem kupie swieza i zmiksuje.

Pytanie do dziewczyn (*)(*)
Jakie dania podajecie swoim dzieciom???? Tzn. dokładnie jakie produkty???
Ja podałam już:
marchewka z jabłuszkiem - w miarę smakowało
zupka jarzynowa (marchew, ziemniak, pietruszka) - smakuje najlepiej
dynia z ziemniakiem - mniam mniam
jabłko z gruszką - średnio

i to wszystko.

Dajecie coś innego, co zamierzacie dawać po 6m???

Annte ja jarzynową robiłam z marchewki, pietruszki, odrobiny selera i ziemniaczka. Podaję marchewkę, jabłko, banana, gruszki. Była też dynia z ziemniaczkiem- super, i szpinak z ziemniaczkiem- u nas niewypał. Dzisiaj mam zamiar podać zupkę z mięskiem. Mam też śliweczki w słoiczku. A i jeszcze podawałam z serii Hipp na dobranoc kaszkę z biszkoptami- smakowała bardzo ale raczej będzie to u nas "świąteczny" przysmak ;-)

reklama
Dzis rano mały dostał pierwsza butle z mm 2 , póki co jest wszystko ok:tak: wypił cała choć w smaku jest inne bo próbowałam ...juz myslalam ze nie bedzie moze mu smakowało ale nie było w ogóle problemu:-) Anik a ty kiedy dajesz ???

Do góry