reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Annte - a mleko krowie pijasz? Mój nie lubi jak ja to pije - wysypuje go, ale na głowie, nie na brzuchu. Stąd wiem, że zwykłe mm dla nas nie zadziała. Cała reszta pozywienia go nie wzrusza, więc mam nadzieję, że to tylko to mleko, dlatego kasze podam na wodzie. MM planuje ominąć całkowicie, będę karmic do oporu, aż mi cycki zwiędną, lepsze to niż badac co i rusz inne mleka, jak juz wiem, że jest jakiś problem. I jego tez wysypuje po 2-3 dniach od mojego wystepku - kilka kropel mleka do kawy. Swoją drogą - nauczyłam sie pić kawę rozpuszczalna bez mleka - zawsze było to dla mnie synonimem ohydy, a teraz mi smakuje;))

Zazdroszczę tym mamom, które moga dawac takie mleko, jakie chcą - mam nadzieje, że mojemu przejdzie - bratu przeszło po 6 mcu.

annte u nas tak właśnie wygłądala alergia na mleko suche placki z takimi małymi krosteczkami jak się przejechało to było szorstkie my mieliśmy maść do natłuszczanie i odstawiliśmy całkowicei mleko i po 2 dniach skóra gładka i mięciutka u nas było na twarzy za uszami ale już schodziło na brzuch, więc tak jak flaurka mówi wydaje mi się że to mm.

Annte - a mleko krowie pijasz? Mój nie lubi jak ja to pije - wysypuje go, ale na głowie, nie na brzuchu. Stąd wiem, że zwykłe mm dla nas nie zadziała. Cała reszta pozywienia go nie wzrusza, więc mam nadzieję, że to tylko to mleko, dlatego kasze podam na wodzie. MM planuje ominąć całkowicie, będę karmic do oporu, aż mi cycki zwiędną, lepsze to niż badac co i rusz inne mleka, jak juz wiem, że jest jakiś problem. I jego tez wysypuje po 2-3 dniach od mojego wystepku - kilka kropel mleka do kawy. Swoją drogą - nauczyłam sie pić kawę rozpuszczalna bez mleka - zawsze było to dla mnie synonimem ohydy, a teraz mi smakuje;))

Zazdroszczę tym mamom, które moga dawac takie mleko, jakie chcą - mam nadzieje, że mojemu przejdzie - bratu przeszło po 6 mcu.

annte u nas tak właśnie wygłądala alergia na mleko suche placki z takimi małymi krosteczkami jak się przejechało to było szorstkie my mieliśmy maść do natłuszczanie i odstawiliśmy całkowicei mleko i po 2 dniach skóra gładka i mięciutka u nas było na twarzy za uszami ale już schodziło na brzuch, więc tak jak flaurka mówi wydaje mi się że to mm.

Pije krowie mleko od początku, dodaję do kawy zbożowej i zwykłej, jem jogurty, ser żółty i inne nabiały. Wcześniej nic się nie pojawiało takiego, myślę, że to raczej będzie mm.
Kingutek, u nas właśnie tak to wygląda jak opisujesz, smaruję linomagiem. Na nóżkach troszkę zeszło, zrobił się jakby taki strupek. Na brzuszku "suchy placek" jeszcze troszkę jest, a te czerwone już się wchłaniają. Oby do wtorku się nie pogorszyło.

annte napewno jest to uczulenie i jak odstawisz alergen to powinno znikac warto własnie natłuszczać tak jak robisz bo będzie ją swędziało i jak rozdrapie to jest bedzie gorzej ale kurcze jak jej mm nie spasowało to znaczy że uczulenie na mleko krowie ale że jej nie uczula jak ty pijesz i karmisz ? zresztą zobaczysz za pare dni jak zejdzie to znaczy ze to to.

kurcze u nas to uczulenie po kleiku małe bo małe ( mała zjadla tylko 2 dni po pół porcji) przeszło po jednym dniu ale żeby ja kukurydza uczulała to ja juz nie wiem. Marchewka króluje narazie dziś pół słoiczka zjadła :-) jutro próbujemy kaszke bardzo się ciesze ze posmakuje czegoś lepszego niż ten wstrętny nutramigen

kingutek - kukurydza wymaga wielu nawozow, inaczej nie rosnie... Ta chemia niekoniecznie dziecku podchodzi :baffled: (doroslym z reszta tez :-p )

mają już wasze maluchy upodobania do konkretnych smaków? firmy obiadków?
Moja szczególnie uwielbia wszystko co z dynią.. np.dynia z ziemniakiem i dynia z indykiem(akurat te z dynią najgorzej pachną hehe) Najbardziej jej pasuje firma hip.

reklama
Dziewczyny z dziecięciem u cyca czy po podaniu tej kaszki z glutenem też macie wrażenie,że kupiszony jakieś bardziej smrodlawe:szok:

Do góry