reklama
olissia zanetaa dzięki ja własnie mam na jutro i powiedzmy na pojutrze słoiczek z marchewką ale kupiłam dziś też marchewke z ryżem i marchewke z ziemniakiem bo po marchewce jak narazie jest ok.
zanetaa my mamy ryzową bo nasza ma alergie na mleko ale moja sąsiadka ma 1,5 miesiąca starsze dziecko i dawała odrazu mleczno ryzową ja pewnie gdyby nie ta alergia to próbowałabym mleczno ryżowej
zanetaa my mamy ryzową bo nasza ma alergie na mleko ale moja sąsiadka ma 1,5 miesiąca starsze dziecko i dawała odrazu mleczno ryzową ja pewnie gdyby nie ta alergia to próbowałabym mleczno ryżowej
Patina26
Fanka BB :)
kurcze teraz sie tak zastanawiam ,że moja może za mało je tzn z kleikiem jak ma to 120 ml nie wypije a bez kleiku 120ml to max , jak jej robie 150 ml to ulewa dużo , no ale co zrobię wiecej nie chce i koniec ...
dzis zjadła poł słoiczka marchewkowej z ryżem , deserku dalej nieeeeeeee chce ...
herbatki wypija w ciągu dnia ok 150ml...
kupy sa jakie były , jedna dziennie , ostatnio po bananie miala przestój dwa dni , lekki ryk był po dwoch dniach zrobiła taka ubitą , za pare godzin normalna ...i tu mam pytanie banan jej nie spasowal wiec nie podaje (chodzi o słoiczek) a czy kaszka bananowa też moze jej nie pasować...?
dzis zjadła poł słoiczka marchewkowej z ryżem , deserku dalej nieeeeeeee chce ...
herbatki wypija w ciągu dnia ok 150ml...
kupy sa jakie były , jedna dziennie , ostatnio po bananie miala przestój dwa dni , lekki ryk był po dwoch dniach zrobiła taka ubitą , za pare godzin normalna ...i tu mam pytanie banan jej nie spasowal wiec nie podaje (chodzi o słoiczek) a czy kaszka bananowa też moze jej nie pasować...?
(*)(*)
Ja mam kaszkę mleczną mannę z Nestle. Zagotowałam wodę, około 30ml do miseczki, przestygła na tyle, żeby była ciepła, łyżkę stołową płaską taką kaszki i z tego pół łyżeczki dla Gabrysia, reszta dla mamy ;-) Ale mniej robić, to już nie wiem jak![]()
Yolanta, mam pytanko. Jak Twoje maleństwo po tej kaszce nestle??? Ja dawałam przez trzy dni po pół łyżeczki, wczoraj nie dałam i małą wysypało konkretnie na brzuchu. Nic nie jadłam co by mogło wywołać wysypkę.
Czy to możliwe, że to po kaszce???
Yolanta
Kicia
Hmm chyba może być, to mimo wszystko gluten jest, który ponoć uczula (chociaż z drugiej strony podaje się go teraz, żeby niby później nie uczulał
). Nie dawaj kilka dni, poczekaj aż zejdzie i wtedy znów spróbuj. Jak znów wysypie, znaczy to to i ja bym już wtedy do lekarza się wybrała. U mnie mały wcina te nieszczęśliwe pół łyżeczki dzielnie i nic absolutnie mu nie jest, poza buzią w podkówkę jak zabieram i sama okrutnie na jego oczach wcinam pozostałą część porcji.
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
Flaurka
Dajcie linka do tej kaszki, co dajecie. ja zaopatrzyłam sie w zwykłą kaszę manna, ale może faktycznie lepiej dac coś co specjalnie dla dzieci jest stworzone...
Flaurka, proszę Cię bardzo
Kaszka mleczna manna
Dzięki Yolanta, tak zrobię, zresztą we wtorek szczepimy więc podpytam pani dr
Kaszka mleczna manna
Dzięki Yolanta, tak zrobię, zresztą we wtorek szczepimy więc podpytam pani dr
Yolanta
Kicia
Kaszka mleczna manna
Ja podaję tą, ale ona jest na mm, a Ty coś pisałaś, że niekoniecznie? Ale się na taką zwykłą mannę ze sklepu spożywczego nie zdecydowałam. Szukałam jakąś taką specjalnie dzieciową, którą się robi na dowolnym mleku, ale nie znalazłam (może kiepsko szukałam, jak ktoś ma poproszę ;-)) Ta mi się najprzyjaźniejsza wydała bo od 4 miesiąca, a pozostałe były od 6.
Ja podaję tą, ale ona jest na mm, a Ty coś pisałaś, że niekoniecznie? Ale się na taką zwykłą mannę ze sklepu spożywczego nie zdecydowałam. Szukałam jakąś taką specjalnie dzieciową, którą się robi na dowolnym mleku, ale nie znalazłam (może kiepsko szukałam, jak ktoś ma poproszę ;-)) Ta mi się najprzyjaźniejsza wydała bo od 4 miesiąca, a pozostałe były od 6.
Flaurka
Dzieki Annte - ona na mm jest, dla nas odpada, bedę mu zwykła na wodzie robiła. Może Nina własnie tego mm nie lubi?
reklama
Dzieki Annte - ona na mm jest, dla nas odpada, bedę mu zwykła na wodzie robiła. Może Nina własnie tego mm nie lubi?
Nie wiem od czego może być ta wysypka, wcześniej dostała mm [bebiko 1] ok 200 ml na cały dzień, kiedy musiałam jechać do pracy pilnie i nie miałam jak ściągnąć pokarmu, to było w zeszła sobotę. A widzisz Flaurka teraz mnie oświeciłaś. W poniedziałek dostała wysypki na brzuchu ale tak jakoś dziwnie wyglądajacej, tak jakby placek suchej skóry, a jak się przyjrzy to są to małe drobne krosteczki. ma to na brzuchu i udach. Na udach zaczęło to brązowieć.
We wtorek podałam pierwszy raz kaszkę, a nowa wysypka pojawiła się wczoraj - czerwone krostki po lewej stronie brzuszka i dołem.
We wtorek jestem u pediatry to pewnie wyjaśni się co i jak.
Ale podejrzewam, że ta "sucha" wysypka to po mm.
Dzięki Flaurka.
Ostatnia edycja: