reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Wczoraj zrobiłam przegląd rynku i wychodzi mi, że nie ma kaszy mannej dla dzieci bez mm - czy ja sie mylę? Dzis mam mu podac pierwszy raz gluten i bedzie to chyba kasza manna rozgotowana w wodzie - czy macie wiedze na temat czegos glutenowego bez mm i nadającego sie dla dziecka 4m??

reklama
azula - warzywa ze słoiczków są gotowane na parze, więc coś tam jednak w nich zostaje. mają opracowaną obróbkę tak żeby jednak jedzonko było wartościowe:) mięsko też jest dobre, dlatego słoiczki tyle kosztują, a większość mają merchewki:D

Flaurka - az mi sie nie chce wierzyc ze w PL nie ma kaszki bez mm :confused::szok: Tutaj jest tego na tony, wszedzie :tak:- tez juz robilam rekonesans, bo tak jak Ty myslalm o kaszce na wodzie. Z glutenem jest pszenica (=manna), orkisz (stara odmiana pszenicy, obecnie w DE szalenczo modna, choc nie bardzo rozumiem czemu, w kazdym razie chleb orkiszowy smakuje o.k., tzn. normalnie - bez ekstazy ) i owies. To co Ci natalka zalinkowala to najstarsza firma niemiecka produkujaca zywnosc bio dla dzieci (firma zalozona w latach 30tych) ale tania nie jest. W zwyklym Rossmannie jest taniej i zdaje sie, ze tez bio. No ale ja juz sie nie raz zorientowalam, ze niemiecki Rosmann ma ciut inna oferte niz polski, wiec nie wiem, jak to jest z kaszka. W kazdym razie powodzenia w poszukiwaniach. Gdzies to byc wszak musi! :-D Swoja droga co to za czasy, ze trzeba sie glowic nad podstawowymi skladnikami a jakies wymyslne cuda na kiju sa wszedzie :confused2:To samo jest z zabawkami. Nasz uwielbia drewno (i drzewa wogole :-D dendrolog jak nic :-D) a znalezc nielakierowana zabawke (aby mogl bezpiecznie ja memlac w buzce) - filozofia, choc ten lakier nie spelnia zadnej pozytecznej funkcji. A jak juz sie znajdzie to bez lakieru jest drozej niz z - wbrew logice :baffled:

Dzięki za te kaszki - ja szukałam w niedziele w dwóch spożywczakach sieciowych - i była tylko ta manna z mlekiem po 4 mcu - były inne ale od 6 mca wzwyż. Pewnie są inne i dlatego pytam, bom nieświadoma. Dzis będzie zwykła manna, ale to bedzie masakra gotowanie jej, bo najmniejszy garnek mam 1,5l a na indukcję zwykłego garnczka nie posadzę. Jutro przejde sie do miasta i poszukam czegoś do zalania czy tez wszystkie trzeba gotować? masakra - nie wiem czego szukac nawet.

To i ja dołączam do mam rozszerzających dietę. Wszystko przez to, że Ula za mało przybrała od ostatniego ważenia. Ale zaczniemy od środy bo dzisiaj było szczepienie to wolę ze dwa dni poobserwować.

Wczoraj zrobiłam przegląd rynku i wychodzi mi, że nie ma kaszy mannej dla dzieci bez mm - czy ja sie mylę? Dzis mam mu podac pierwszy raz gluten i bedzie to chyba kasza manna rozgotowana w wodzie - czy macie wiedze na temat czegos glutenowego bez mm i nadającego sie dla dziecka 4m??

Flaurka, ja zakupiłam zwykłą kaszkę mannę błyskawiczną, ale też nie wiem jak ją ugotować. I też mam problem z indukcją i małym garnkiem :eek: Spróbuję na wodzie i jak mi się uda to odciągnę trochę mleka i dodam.
A jaką ta kaszka ma mieć konsystencję w ogóle???

annte - ja gotuje na gęsto na wodzie i rozrobie swoim mlekiem na konsystencje rzadkiej smietany - oczywiście wyjdzie mi tego conajmniej szklanka a ja mam sie odchudzac a nie kaszę jeść!!

reklama
Do góry