reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Dzisiaj pierwszy raz zagescilam Sarce mleczko kasza od hippa banan plus sucharek po czwartym miesiacu bez cukru.Dosypalam jej dwie miarki od mleka do jej mleczka na ilosc 180 ml.
Od jakiegos czasu mala pije 180 a w nocy zdaza sie ze jej ta ilosc nie wystarcza.Budzi mi sie co niecale 3 godziny i wyje o papu.
Klucha juz ponad 7 kilowa jest a dopiero od okolo miesiaca na sztucznym mleku.
Dobrze robie ze jej dosypuje ta kasze..?..zreszta zobacze jak ona bedzie ta noc spala po moim mixie.
Na sloiczkowe owoce kreci nosem.Jak jej daje pociuckac banana czy jablko to az sie wkurza jak jej zabieram a te sloiczkowe wypluwa konsekwetnie z nadmiarem sliny.
Niby doswiadczenie po synku mam a ciemna jestem!
Colinek byl wszystkozerny a z mala to juz sie zaczynaja przeboje....

reklama
Witam witam:-)

Motyla noga!!! O co chodzi? :eek: Ostatnie 5 stron "ugotuj rosół z Flaurką" :szok::-D (nie chodzi mi tu o zadna wojne,ot takie moje spostrzeżenie po przeczytaniu zaległości), oczywiscie z rad sama planuje skorzystać:tak:,ale fajnie by było gdyby mozna pisac o naszych kulinariach na odp.watku.

Olisiaa,As, Pieszczoszka,Andav,Paulinka,Patina(mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam) dziekuje za te kilka postów odnośnie diety maluszków bo przecież o tym jest temat!
I widze ze coraz wiecej mam "próbuje"nowości;-) Fajnie,bedzie nas wiecej:)

Ostatnia edycja:
Suzi a tak jakos wyszlo z tym rosolem ;-) ale wikasik juz zrobila porzadek wiec teraz takie tematy bedzie mozna poruszac gdzie indziej ;-)

Dzisiaj my probowaliśmy marchewki no i też było wkładanie, wypluwanie, wkładanie wypluwanie. Może jabłuszka mu spróbuje dać i będą lepsze efekty.
Dziękuję za odpowiedzi. Na razie nie zmieniam mleka - je bardzo często - po podliczeniu na chwilę obecną tej doby zjadł już ok 800 ml więc nie jest tak źle. Ale czasami karmienie jest na dwa razy i co dwie godziny.

ja nadal nie rozgryzlam kolejnosci wprowadzania nowych produktow :baffled: Jeden scenariusz przedstawila mysio ale nie przekonuje mnie zaczynanie od zupek (za duzo skladnikow na raz). Jak moglby wygladac alternatywny grafik?

np. 7. msc:
1. tydzien: pasternak
2. tydzien pasternak z ziemniakami
3. tydzien marchewka
4. zupka warzywna

8 msc:
1. tydzien warzywa z wolowina
2. tydzien kaszka
3. tydzien warzywa z drobiem
4. tydzien: nowe warzywa z mieskiem

9. msc: dochodza owoce?

kugela bo to jest takie ogólnikowe menu ;-)ale wiadomo wpierw sie zaczyna od dan jednoskladnikowych np.marchewka.... zeby wykluczyc uczulenie na dany produkt . za kilka dni ziemniaczki itd itd. taka zupka to przewaznie z 2-3 skladników na poczatek.a czemu owoce dopiero od 9 m ?? tez od poczatku jak zaczynasz rozrzeszenie diety ;-) tu na tej stronie masz jakie produkty w dany miesiac sie wprowadza ;-)Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 6 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka.html

Ostatnia edycja:
powiem wam ze ja juz kompletnie zgupialam i sama nie wiem od czego zaczac bo kazda z Was ma inny schemat zywienia, w internecie to juz jest mieszanka wybuchowa bo wszedzie co innego pisza no i kazdy pediatra inaczej mowi i radzi :-) naprawde czlowiek moze oszalec :szok:: Rolleyes:: Laugh2:

reklama
ja zaczęłam od marchewki,pozniej jabłuszko.. następnie jabłuszko z marchewką pozniej jarzynowa, następnie była marchewka z ryzem,marchewka z ziemniakiem no i inne owocki tez w słoiczkach .. banan z jabłuszkiem,winogronkiem...

Do góry