reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Ja zaczęłam od ryżowego, póki co mały go toleruje, muszę tylko poobserwować, czy go nie będzie zapierał, bo jeśli tak, to na kukurydziany przejdziemy. Kukurydziany z Nestle kupujesz?
tak z nestle :tak:
a ja dzisiaj dostalam paczke z hippa z 1 słoiczkiem i kuponami na kolejna paczke i znizkami na sloiczki wiec napewno skorzystam i zobaczymy jakie podpasuja bardziej małemu, ja sama zakupilam gerbera , a i dostalam tez kupony z nestle ,na gerberki ;-) troche sie zaoszczedzi na poczatku ;-)fajna sprawa :tak:

Moj głod dzisiaj wydoil na kolacyjke 180 ml mm z 3 łychami kleiku ...zniknelo raz dwa :sorry2:

Kurcze dziewczyny, jak czytam, że Wasze wypijają 150 i wołają o jeszcze to przysiadam. Mój jak 100 wypije na raz to się cieszę :baffled: Może macie pomysł jak go zachęcić do większych porcji mleczka? Dzisiaj byłam u lekarki i powiedziała, że trochę mało przybrał na wadze więc muszę kombinować jak go zachęcać do jedzenia.
Muszę podliczać ile je na dobe mleczka i jak wyjdzie w przedziale 800 - 1000 ml to mam nie zagęszczać a jak mniej to zagęszczać - ale nie wiem czy zagęszczonego przypadkiem mniej mi nie wypije ;/ Bądź tu mądry.
Mam również zielone światło na pierwsze posiłki - marchewkę.
Jak czekałam na wizytę była młoda mama z maluchem - sporo większym od mojego a okazało się, że jest miesiąc młodszy :baffled:
Dziewczyny a może to kwestia mleczka jest? Jakim karmicie maluchy. My mamy Enfamil premium bo jak był enfamil HA to było jeszcze mniej zjedzone.

Ostatnia edycja:
clue no moze mu smak nie podpasowal ??z kleikiem mm zupelnie zmienia smak moze mu zasmakuje albo poprostu masz takiego niejadka. moj pije Bebiko

clue Ola pije BEBIKO i zageszczonego potrafi wszamac 150-180 ale to jak jest mega glodna. Dzisiaj przeszla sama siebie bo bardzo malo karmien miala. o 5.00rano wypila 150ml pozniej o 10.00 tylko 60ml, o 14.30 150ml i teraz na wieczor z wielkim halasem wypila 170ml :szok: oprocz tego butle herbatki.
czy tez uwazacie ze to za malo?

Moja pije bebiko , i wypija róznie max 120 ml ale to od jakiś 2 tygodni tyle wczesniej 90 ml jej wystarczało jak myslałam ,że chce wiecej dorbiałam - ulała ...wiec wwypija te 120 ml i ok...choć czasem ma krótsze przerwy niż 3 godziny:baffled:

podałam dzis małej 2 łyżeczki jabłka ...jedzenie trwało1 godzine heheh wypluwanie , wkładanie wypluwanie i tak w kółko ...mina jakby miała zaraz żygać heheheh a pozniej juz wymaichwanie raczkam więć pełne zadowolenie ...jutro ciag dalszy
aha lekark powiedziała ze moge jej juz za dwa tygodnie podawac( 9 sierpnia na szczepieniu byłam) bo widać ,że sie rozwija szybciej wiec miałam przyzwolenie

reklama
Moja pije bebiko , i wypija róznie max 120 ml ale to od jakiś 2 tygodni tyle wczesniej 90 ml jej wystarczało jak myslałam ,że chce wiecej dorbiałam - ulała ...wiec wwypija te 120 ml i ok...choć czasem ma krótsze przerwy niż 3 godziny:baffled:

podałam dzis małej 2 łyżeczki jabłka ...jedzenie trwało1 godzine heheh wypluwanie , wkładanie wypluwanie i tak w kółko ...mina jakby miała zaraz żygać heheheh a pozniej juz wymaichwanie raczkam więć pełne zadowolenie ...jutro ciag dalszy
aha lekark powiedziała ze moge jej juz za dwa tygodnie podawac( 9 sierpnia na szczepieniu byłam) bo widać ,że sie rozwija szybciej wiec miałam przyzwolenie
Moja na cycu ,więc ile zjada to nie mam pojęcia ,ale na pewno się najada ,bo w dzień dziś przerwy między karmieniami nawet po 4 godziny były :szok::szok::szok: ,a w nocy musiałam ją budzić ,bo popłynęłam mlekiem w łóżku :szok::szok::baffled::baffled::sorry2::sorry2:
Zupy też nie udało mi się jej wcisnąć.
Po wczorajszym mega cycaniu dziś mleczarnia otwarta na full :-D:-D:-D:-D:-D

Patina jak prawidłowo podasz łyżeczką do buźki jabłuszko i nie będziesz sama jej wkładała tylko ona usteczkami zbierze ,to wtedy nie ma szans na wyplucie .. ;-):-):-)

Do góry