reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Pieszczoszko - współczuję z tym ulewaniem...

Mojemu powoli przestaje wystarczać 130 ml mleka, chyba musimy zwiększyć porcję na 150 ml, bo on po 2 godzinach już się drze, że głodny :eek::baffled: w poniedziałek podpytam o zagęszczanie - od kiedy, a porcję zwiększę chyba od jutra... mamy 3 miesięcznych szkrabów, Wasze dzieciaczki jedzą już po 150 ml, nie???:-D

Pieszczoszko - współczuję z tym ulewaniem...

Mojemu powoli przestaje wystarczać 130 ml mleka, chyba musimy zwiększyć porcję na 150 ml, bo on po 2 godzinach już się drze, że głodny :eek::baffled: w poniedziałek podpytam o zagęszczanie - od kiedy, a porcję zwiększę chyba od jutra... mamy 3 miesięcznych szkrabów, Wasze dzieciaczki jedzą już po 150 ml, nie???:-D
Moj juz powinien jesc 180 wdl schematu ale czesto je 150, czasami 180 :tak:

Dzieki Pieszczoszka za szybka reakcje:*:)

Pieszczoszka ja bym sie tym nie przejmowała :no: Wiadomo brzuszek musi przyzwyczaic sie do wiekszej objetosci. Jak pierwszy raz podalam 180 to polowe mi ulał:baffled: wiec teraz daje 150/165 na noc daje 180 i rano ale tak jak mowilam nie zawsze mi zje.
Ważne zeby dziecko nie bylo glodne, u mnie tak bylojak jadl 120 i bylo mu za malo...i zeby tez nie przedobrzyc:tak:

Lepiej późno niż wcale-dziś trafiłam na ten wątek,temat na razie nas nie dotyczy bo ja planuję dietę rozszerzać dopiero jak Młody będzie miał 5 miesięcy (tak samo z córcią zaczęliśmy) ale poczytam niebawem "na zaś" i poczynię odpowiednie notatki (wytnę do evernote co mnie zainteresuje) coby sobie przypomnieć jak to leciało z tymi stałymi pokarmami :)

Hej!

Pieszczoszka czytam o Twoich problemach z rzadką kaszką.

Przeczytaj proszę dokładnie co napisali na opakowaniu, bo mi się wydaje że piszą 4 łyżki a nie łyżeczki :-p więc mają to być łyżki stołowe a nie od herbaty :-D mam teraz przed oczami kaszkę Nestle, Bobo Vita i Humany (Julka jeszcze jada) i na każdym opakowaniu w przepisie do podania łyżką z miseczki jest o "łyżce stołowej";-) nie ma bata żeby nie zgęstniało :tak::-)

My jeszcze nic nie próbujemy :no: Poczekam do końca miesiąca na pewno :tak: dalej cycujemy plus mm 2 razy dziennie. Rano i wieczorem.

reklama
Dostałam 5 kg jabłek :D wiejskich nie pryskanych słodziuteńkich :D:D:D
Teraz muszę tylko pozbierać małe słoiczki po przecierach :D
Czy któraś z Was podejmuje się własnoręcznego wykonania deserków dla dzieciów Waszych :p
Ja będę je rozgotowywać na samej wodzie bo są bardzo słodkie więc dosładzać nie mam zamiaru.
Akurat będę miała na początek listopada troszeczkę. Jeszcze muszę znaleźć jak przygotować warzywka w słoiczki.
Właśnie !!!! Jak znacie jakieś przepisy na początkowe portawy dla maluszka to chętnie przyjmę. Ja już na jakimś innym forum znalazłam trochę :)

Buziam :***

Do góry