reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Właśnie ja się zaczęłam niepokoić, bo health visitor stwierdziła, że to za dużo i kazała zredukować minimum do 3 posiłków mlecznych dziennie.
Problem w tym, że on jak nie dostanie mleka to jest jeden wielki ryk.No ale chyba nie będę się tym przejmowała, przecież dostaje też inne produkty.
Aga to faktycznie niewiele, mój potrafi pochłonąć 240 i jeszcze mu mało.

Mój rano dostaje na śniadanie ok 9 kaszkę na mm robioną,potem 120ml mleka,pomiędzy obiadem a deserkiem też 120ml wypija i wieczorem na noc dostaje 180ml-czasem wypija wszystko a czasem tylko 100ml. No i 3 pobudki nocne na mleko mamy-ok 23,3,6 w nocy robię mu po 180ml i też czasem wypije wszystko a czasem tylko połowe.
Więc u nas wciąż sporo tego mm

reklama
O mlecznych pisalam ostatnio na karmieniu i brakudach, zreszta nie tylko ja, ale to glowne o cycu. A teraz chcialam wrocic na chwile do kubkw, niekapkow. Sprobowalismy dzis ze slomka, Robert od razu zalapal, choc zdziwiony byl w pierwszej chwili i tak mu sie podobalo, ze nie nadazal polykac ;)
W kazdym razie nadal cwiczymy picie z kubka i zazwyczaj mu kubek podtzymuje, a na wyjscia jutro kupimy butelke ze slomka :)

Do góry