reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

no i maly dostał rano obiecaną jajeczniczkę i wcinał ze smakiem hehe:-) mandarynkę też już jadł i bardzo mu smakowała:tak: co do soli to ja osobiście ją uwielbiammm... i nie żałuję sobie:sorry:

reklama
Martusia, moja Amelka też uwielbia jajecznicę :-) na bułce z masełkiem, aż nie nadążam z podawaniem :-D
Wczoraj jadła kiwi - ale jej smakowało:-).

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci lubią jeść zupki? Bo moja nie bardzo jest do nich przekonana, wczoraj dałam jej warzywa i mięsko w kawałkach do gryzienia i też bez rewelacji. Nie chodzi tu o łyżeczkę bo kleik na gęsto wcina aż jej się uszy trzęsą. Nie mam już na nią pomysłu jak ją skłonić do jedzenia zupek:no:
Drugie moje pytanie czy wasze maluchy dalej kochają butlę? Julia od tygodnia potrafi zjeść z butli parę łyków a potem muszę robić mleko na gęsto i z łyżeczki wcina. Nie wiem czy ona chce odrzucić butlę czy po prostu zęby jej dokuczają i smoczek ją uraża? Z góry dzięki za podpowiedzi:-)
A i jeszcze jedno jak wygląda jadłospis waszych maluchów tak mniej więcej bo jak czytam co wasze jedzą to moja jest daleko w tyle:-)

Robert ostatnio dostal swoja pierwsza zupke - z kubeczka. Na zupach bedziemy sie uczyc picia z kubka, bo woda jest za rzadka i latwiej sie traci kontrole ;)

Moj tez dzis dostal jajecznice- i mial odruch wymiotny:szok: on sie chyba przyzwyczail ze na sniadanie to jest kaszka- moze sprobuje jako drugie sniadanie- z ilu jajek robicie?1 czy 2?

Andav, sprobuj zmiksowac i podac jako omlet. Jak sie pokroi w trojkaty lub paski, to latwo trzymac, a jajo miekkie i rozplywa sie w ustach.

Robert zaczyna domagac sie jedzenia. W piatek na spotkaniu z dziecmi, to chyba wspominalam. Wczoraj bylismy na wyprawie nad ocean, a zakonczylismy w restauracji, bo juz niezle w brzuchach burczalo. Pierwszy dostal swoje danie piecioletni Maxio - pizze. Wyzebralam dla Roberta lawaleczkek. Jak juz przyszlo nasze, to jadl grillowanego kurczaka i warzywka, a wokol przypatrywali sie ludzie, goscie i obsluga. Kelnerki zawyrokowaly, ze jest najslodszym dzieckiem, jakie bylo kiedykolwiek w ich restauracji, ze jest dobrze wychowany i czysto je i w ogole och i ach :) Po jedzeniu chlopcy 5 i 2 lata dostali lody. Nie bylo szans, bym nie kupila Robertowi, bo jeszcze moment i zjadlby je nie tylko wzrokiem, ale pewnie wyskoczylby w krzeselka ;)

Zauwazylam, ze zaczal uzywac chwytu szczypcowego, ale tylko czasem. Dzis swietnie sobie poradzil z groszkiem - byl na obiad makaron swiderki z groszkiem i mieskiem w sosie pomidorowym.

Chwyt szczypcowy,czyli kciuk i palec wskazujacy?Nie,zeby sie chwalic,ale jezeli o to chodzi to Leo tak wlasnie je od poczatku.Wlasnie tez sie zastanawialam,bo moja V zaczela tak ok.10msc uzywac raczek w ten sposob.
Wiki moje dziecko,nie jest czysto,wiec zazdroszcze.Brawa dla Robercika!

reklama
Wikasik a ten omlet to z 1 jajka robisz? I dodajesz coś jeszcze – w sensie jakieś warzywko (przykładowo pomidor albo groszek)?

Do góry