reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Laura pije w dzień ogólnie 3 -4 butle(mleka bez kaszki bo juz nie lubi) w dzień po 125ml a na noc piła 180ml Ale od jakiś 3dni nie bardzo chce mleko na noc tylko woli coś zjeść ,wtedy raczkuje do lodówki i mówi mniam mniam. Dziś np. zjadła kanapke z szynką i popiła nektarem winogronowym i poszła spac. I mam pytanie : Czy to nie źle ,że zamiast na noc wypić mleko zjadła sobie kanapke ?

reklama
Andav, Robert jadl jogurt raz z owsianka - sam, wiec mozecie sobie wyobrazic, ale nawet sporo trafilo do brzuszka. Moje kolezanki z dziecmi rowiesnikami Roberta daja jogurt juz od jakiegos czasu.

Tylko zastanawiam sie, czemu pytajac o jogurt piszesz, ze np. danonki... Konkretnej firmy nie podam, bo w polskimi nie jestem na boezaco, ale znajdz jogurt, w ktorym nie ma nic poza jogurtem, czyli mleko i kultury bakterii, zadnych zelatyn, zagestnikow, cukru i innych dodatkow, ewentualnie owoce, ale najlepiej naturalny. Dzieci przewaznie lubia czysty naturalny albo mozesz sama dodac zminksowane owoce albo kawalki, jesli kawalki dziecko je.
Jogurty, ktora sa robione specjalnie dla dzieci, to przewaznie jeden z gorszych jogurtow na polce w sklepie niestety, pelne cukru i dodatkow, nastawione na to, by dzieciom smakowac, bo slodkie.

Sylwia, moze cos w stylu jogurt, twarozek (sam, z owocami albo warzywami), kanapka z twarozkiem. Mleko to dobre zrodlo wapnia, wiec
moze warto jest zastapic innym nabialem.

Ula jadła jak na razie owoce z jogurtem hippa. Danonków nie planuję podawać choć pewnie okazyjnie się trafią. Raczej właśnie dobry jogurt naturalny i owoce do tego.

Ale to właśnie od kiedy planujecie dawać jogurt naturalny (i który oceniacie jako najlepszy)? Bo ja szczerze mówiąc dawałam na razie te jogurty dla dzieci, ale jak wikasik piszesz, że są paskudne to chyba przestanę. Dałabym Kubie trochę naturalnego, ale nie wiem czy to nie za wcześnie? A może tak po kilka łyżeczek można już podawać? Czy czekacie do 9 miesiąca bo tak niby wynikałoby z kalendarza wprowadzania produktów?

reklama
Do góry