reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Dziewczyny, a jak robicie tę jajecznicę - na patelni, Zanetaa na parze jak, w kąpieli wodnej???

Ja daje mięsko co dwa dni, dwa razy w tygodniu rybkę, która mała uwielbia - zjada cały duży słoiczek (190ml) na raz, inne słoiczki pól to maks. Nie toleruje słoiczków Bobovity - wymiotuje po nich.
Z surowych owoców jadła jabłuszko i banana - ale ona ogólnie nie przepada za owocami. Ze słoiczka zje parę łyżeczek i nie chce więcej.
Co 2 - 3 dni daję jej w nocy kaszkę 5 zbóż z lipą, tam ma porcję glutenu, za biszkopcikiem nie przepada, ale uwielbia ciumkać skórkę od chleba.
O żółtku zapominam :zawstydzona/y:

annte ja też zapominam o żółtku, na szczęście nie jestem jedyna ;-) ile tej kaszki dajesz? Tzn. jakie proporcje - ile kaszki na ile mleka?

Z surowych owoców Krzyś jadł banana i jabłko.

annte - tak, w kąpieli wodnej, dla mnie najłatwiej. kropla masła i całe jajko, ewentualnie koperek, pietruszka.. jak się uda kupić, to dodam jej świeże zioła:)

olisia - Hanutka zaczęła jeść coś poza mlekiem jak skończyła 5 miesięcy. raz odmówiła mi na parę dni, ale próbowałam codziennie aż wróciła do jedzenia.. próbuj, może ma taki moment?

kupowała któraś kaszkę z jogurtem? widziałam takie w rossmmanie..

annte ja też zapominam o żółtku, na szczęście nie jestem jedyna ;-) ile tej kaszki dajesz? Tzn. jakie proporcje - ile kaszki na ile mleka?

Z surowych owoców Krzyś jadł banana i jabłko.

Anik
, ja robię 150ml wody + 5,5 miarki mm (bebiko) + 2 - 3 miarki kaszki, zależy jaką chcę gęstość uzyskać. Ale takie proporcje są dla Małej w sam raz. WYpija w dwie minuty.

Dziewczyny, z jakich kubków podajecie Maluchom napoje?

Czy coś takiego http://www.mamabebe.pl/product-pol-...ekapek-z-uchwytami-6m-150ml-pomaranczowy.html nadaje się dla dziecka?
Próbowałam Małej dawać z kubeczka lovi i coś tam wypiła, ale nie bardzo jej to szło.

Taki kubek to chyba działa na zasadzie ssania???

Ostatnia edycja:
Anik, ale ten kubeczek który kupiłaś nie ma miękkiego ustnika więc maluch nie zaciągnie i nie ssie, a w tym tommy tippy mam wrażenie, że ustnik działa jak smoczek w butelce.

reklama
annte - Kubek niekapek z uchwytami 260ml - SCF752/00 - 12m+ Różowy | Karmienie \ Kubki niekapki \ 200ml do 300ml Karmienie \ Avent Philips Avent Philips \ Kubki i bidony | MamaBebe.pl my mamy taki, ale mały z miękkim ustnikiem. z niekapkami jest różnie, każde dziecko lubi inny, niektóre w ogóle, jak mój Bartek. musisz jakiś kupić i spróbować. aaa, daj szansę dziecku się przyzwyczaić, kilka dni:) w moim kubku jest taka guma dzięki której nie kapie, ale Hania nie dawała rady ciągnąć, więc ją obróciłam, mam teraz kapek, ale Nutka pije:p
ten pokazany przez Ciebie wydaje się dobry.

Do góry