reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Dziewczyny, a jak robicie tę jajecznicę - na patelni, Zanetaa na parze jak, w kąpieli wodnej???

Ja daje mięsko co dwa dni, dwa razy w tygodniu rybkę, która mała uwielbia - zjada cały duży słoiczek (190ml) na raz, inne słoiczki pól to maks. Nie toleruje słoiczków Bobovity - wymiotuje po nich.
Z surowych owoców jadła jabłuszko i banana - ale ona ogólnie nie przepada za owocami. Ze słoiczka zje parę łyżeczek i nie chce więcej.
Co 2 - 3 dni daję jej w nocy kaszkę 5 zbóż z lipą, tam ma porcję glutenu, za biszkopcikiem nie przepada, ale uwielbia ciumkać skórkę od chleba.
O żółtku zapominam :zawstydzona/y:

annte ja też zapominam o żółtku, na szczęście nie jestem jedyna ;-) ile tej kaszki dajesz? Tzn. jakie proporcje - ile kaszki na ile mleka?

Z surowych owoców Krzyś jadł banana i jabłko.

annte - tak, w kąpieli wodnej, dla mnie najłatwiej. kropla masła i całe jajko, ewentualnie koperek, pietruszka.. jak się uda kupić, to dodam jej świeże zioła:)

olisia - Hanutka zaczęła jeść coś poza mlekiem jak skończyła 5 miesięcy. raz odmówiła mi na parę dni, ale próbowałam codziennie aż wróciła do jedzenia.. próbuj, może ma taki moment?

kupowała któraś kaszkę z jogurtem? widziałam takie w rossmmanie..

annte ja też zapominam o żółtku, na szczęście nie jestem jedyna ;-) ile tej kaszki dajesz? Tzn. jakie proporcje - ile kaszki na ile mleka?

Z surowych owoców Krzyś jadł banana i jabłko.

Anik
, ja robię 150ml wody + 5,5 miarki mm (bebiko) + 2 - 3 miarki kaszki, zależy jaką chcę gęstość uzyskać. Ale takie proporcje są dla Małej w sam raz. WYpija w dwie minuty.

Dziewczyny, z jakich kubków podajecie Maluchom napoje?

Czy coś takiego http://www.mamabebe.pl/product-pol-...ekapek-z-uchwytami-6m-150ml-pomaranczowy.html nadaje się dla dziecka?
Próbowałam Małej dawać z kubeczka lovi i coś tam wypiła, ale nie bardzo jej to szło.

Taki kubek to chyba działa na zasadzie ssania???

Ostatnia edycja:
Anik, ale ten kubeczek który kupiłaś nie ma miękkiego ustnika więc maluch nie zaciągnie i nie ssie, a w tym tommy tippy mam wrażenie, że ustnik działa jak smoczek w butelce.

reklama
annte - Kubek niekapek z uchwytami 260ml - SCF752/00 - 12m+ Różowy | Karmienie \ Kubki niekapki \ 200ml do 300ml Karmienie \ Avent Philips Avent Philips \ Kubki i bidony | MamaBebe.pl my mamy taki, ale mały z miękkim ustnikiem. z niekapkami jest różnie, każde dziecko lubi inny, niektóre w ogóle, jak mój Bartek. musisz jakiś kupić i spróbować. aaa, daj szansę dziecku się przyzwyczaić, kilka dni:) w moim kubku jest taka guma dzięki której nie kapie, ale Hania nie dawała rady ciągnąć, więc ją obróciłam, mam teraz kapek, ale Nutka pije:p
ten pokazany przez Ciebie wydaje się dobry.

Do góry