Katasza ja jadłam wszystko jak leci. Jestem wszystkożerna i w ciąży sobie absolutnie niczego nie odmawiałam ( z wyjątkiem alkoholi i red bulli ). Oczywiscie starałam się aby to co jem było zdrowe ale mam też na koncie np wizyty w McDonalds
reklama
suzi1
Kocham Cię synuś
KAtasza a wiesz ze w tym cos moze byc! Bo ja ogolnie za mnelkiem nie przepadam, a w ciazyt o juz w ogóle odrzucilo mie od wszelkiego nabiału
Chociaz podobno alergie sie dziedziczy, fajana prace na ten temat czytałam, ale niestety nie zapisalam
Chociaz podobno alergie sie dziedziczy, fajana prace na ten temat czytałam, ale niestety nie zapisalam
suzi1
Kocham Cię synuś
Joasiu biedny Adaś :-( aż mnie za serce ścisnęło :-( Ali myslę ze miał początkie tego co u was,a le dokładnie w tych samych miejscach. no i my kąpiemy w oilatum + 3 maści z czego 1 sterydowa i zmiany zeszły raz, dwa. No i ewydentnie przy tych objawach skórnych wymity+ biegunki oraz obturacyjne zapalenie oskrzeli co daje 99,99% pewnosci o alergii :-(
Flaurka
Fanka BB :)
Katasza - u nas to nie dziala tak - ja mleko pijam jak wodę od dzieciństwa, kiedy to mialam problemy z wapnem w kościach i musialam pić tego duzo - a w tamtych czasach jogurt czy serek to wciąz byl rarytas a nie codzienność. W ciązy tez pilam, po porodzie też i dziwilam się, ze mam dziecko w kropki.
U mnie tata nie tolerwoal mleka - lubil owsianke na mleku - jadl ja i od razu lecial do toalety, bo wiedzial, ze bedzie cierpienie. Mój brat mial skazę do ok 6 mca zycia - po 6 mcu przeszlo. Tylko, ze moja mama widziala o tym, ale i tak dostawał butle z kaszka na mleku wieczorami więc miał piekne strupy na policzkach, smarowane mascią ze sterydem - tak kiedys było, nikt nie mial internetu i nie czytał miliona stron o AZS, tylko akceptował to, że dziecko się złuszcza
U mnie tata nie tolerwoal mleka - lubil owsianke na mleku - jadl ja i od razu lecial do toalety, bo wiedzial, ze bedzie cierpienie. Mój brat mial skazę do ok 6 mca zycia - po 6 mcu przeszlo. Tylko, ze moja mama widziala o tym, ale i tak dostawał butle z kaszka na mleku wieczorami więc miał piekne strupy na policzkach, smarowane mascią ze sterydem - tak kiedys było, nikt nie mial internetu i nie czytał miliona stron o AZS, tylko akceptował to, że dziecko się złuszcza
Flaurka
Fanka BB :)
No a moja mama bezmleczna a brat miał
No i co oznacza w nadmiarze? Litra dziennie nie przekraczam, zazwyczaj 2-3 szklanlki szły
No i lekarz nie pytał o moje upodobania, tylko o historie rodziny - tak węc chyba ten trop był bardziej "winny"
No i co oznacza w nadmiarze? Litra dziennie nie przekraczam, zazwyczaj 2-3 szklanlki szły
No i lekarz nie pytał o moje upodobania, tylko o historie rodziny - tak węc chyba ten trop był bardziej "winny"
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Laura w dzien je po 120ml na noc 200-240ml
suzi Laura była wysypana wszedzie krostkami takimi szorstkimi i bolał ją brzuszek ciągle się wierciła... po pepti już na drugi dzień krostki zaczęły schodzić i brzuszek przestał boleć.
Ale na pewno wyrośnie
ja w ciazy jadlam wszystko.
suzi Laura była wysypana wszedzie krostkami takimi szorstkimi i bolał ją brzuszek ciągle się wierciła... po pepti już na drugi dzień krostki zaczęły schodzić i brzuszek przestał boleć.
Ale na pewno wyrośnie
ja w ciazy jadlam wszystko.
reklama
suzi1
Kocham Cię synuś
Mnie alergolog powiedziala ze jesli to jest to to nie bedzie zmiany z dnia na dzien. I faktyczni tak jest, Ali jest 3 tydz na pepti i pomalu widać efekty A czesto uklad pokarmowy dochodzi do siebie nawet do 3 miesiecy dlatego u nas minimum pól roku kuracji. i nic mlecznego.