reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

she - tez mam taki garnek ale nie z Ikei i ma on 2 wkladki z dziurkami :-) Ale za nim nie przepadam :-p

Na pewno sie pochwale, jak bedzie czym ale na razie sie nie zanosi :baffled:

reklama
a ja mam pytanko odnośnie rozszerzania diety o kaszki..
od 2.5 tygodnia wprowadzamy obiadki z warzywkami no i jest również deserek z owoców na podwieczorek,
kiedy wprowadzałyście kaszki w obieg? i zamiast jakiego posiłku?
ja karmię (*)(*), Młody nie chwyta butelki- jak ja mam ją podawać? czy na razie odpuścić i trochę poczekać? :baffled:

marisamm - ja kaszki robię takie na tyle gęste, że po prostu łyżeczką je podaje. Z butli mały czasem coś wypije, ale wodę czy herbatkę ostatnio preferuje sam pić sobie z niekapka. Daję mu a on sobie po łyczku-dwa popija :-)

pieszczoszka - ale taką smażoną? Ja bym się jeszcze wstrzymała i to sporo. A białko już Lalce podajesz?

marisamm, ja kaszek nie daje wogole, 2 razy Maly dostal lyzeczka bezmleczna i bezglutenowa i nie chcial w nocy spac wiec zaprzestalam. dostaje lyzeczke kaszki glutenowej do deserku, ale to tylko jak mi sie przypomni, nie codziennie. kupilam ostatnio sinlac ale nie mam kiedy dac :) jakos tak szkoda mi juz ze daje 2 razy dziennie inne posilki niz cycus i nie chce zastepowac kolejnego :) ale trzeba bedzie kiedys :)

pieszczoszka, z bialkiem to trzeba do skonczenia roku chyba poczekac. tzn ja napewno bede czekac. zoltko mojemu dalam raz polowe do zupki

reklama
marisamm ja zaczelam podawac kaszki po miesiacu rozszerzania diety- i tak wsypuje dwie lyzeczki do mleka w butelce- bo moj nie chce jesc gestej kaszki z butelki- czasem robie na gesto i podaje z lyzeczki a ostatnio o 17tej daje mu owoc z kaszka ( z prosa- kugela jest opowiednik hirse kaszki w pl??? bo nie wiem jak to napisac? )i to uwielbia bo jest troszke slodkie dzieki owocowi... bo my dalej bez cukru poza tymi z owocow.

pieszczoszka
nie mam pojecia :) ollena cos tu pisala o jajecznicy na parze robionej- ale nie wiem jak to z bialkiem.

Do góry