kugela, przyjdzie i czas na Twojego maluszka, widocznie nie jest jeszcze gotowy. brat mojego H. jadl tylko i wylacznie cyca do skonczenia 9 miesiecy, nic innego poprostu nie chcial. po 9 miesiacach mial dopiero rozszerzana diete. a cycowal ogolnie do 2,5 roku
a moj Maly niezmiennie wszystkozerny. zjada wszystko co mu tylko dam - dynia, marchewka, ziemniak, pietruszka, szpinak, burak, dostal tez juz zupke z krolikiem i indykiem. i jadlby pewnie wszystko inne ale na wiecej narazie mu nie pozwalam
wszystko je w ilociach 120-180ml zalezy jaki ma humor
na deserek je jablko, banana albo gruszke ale tego zjada mniej - przewaznie niecale 100ml, woli facet konkrety
narazie miesko dostaje 2 razy w tygodniu. wszystko przyrzadzane przeze mnie. w nastepnym tygodniu mam zamiar zrobic dla niego zupke z lososiem. no i oczywiscie pic tez nie chce nic oprocz cyca
daje mu tez chrupki kukurydziane ktore uwielbia i jak tylko w lapke dostanie to od razu w ekspresowym tempie pakuje do buzki i zajada. jabko tez dostal w postaci niestartej i fajnie sobie ciumkal
to samo z bananem
z kupkami u nas roznie, na poczatku, chyba przez 2 dni mial problem z wystekaniem ale teraz jest juz ok. knsystencja rozna - czasami Bobki
czasami plastelinowe ludki
i przewaznie codziennie a jak nie zrobi w ktorys dzien to nastepny sa 2 albo 3.