reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Pieszczoszka - a nawet jak to uczulenie na cos to nie jest to nic groźnego, jesli to tylko wysypka - często przechodzi po 2-3 razie podania. Moja pediatra mnie uspokoiła, bo mlodego kilka razy na brzuszku wysypało, ze tak dlugo jak to tylko wysypka to jest git - wymioty, biegunka, AZS - to jest złe, a sama wysypka może być reakcja na nowośc;P

A jak trzydniówka to w ogóle masz problem z głowy:)

A co do alergii... Bylam ostatnio w najwiekszej przychodni w miescie robic badania do pracy (dygresja - okulista: Okulary pani nosi? Mam, ale nie nosze. A dlaczego nie nosi? Bo mi w nich brzydko. To proszę to przeczytać. A E F T U... Dobrze, wszystko w porządku... i walnął pieczątkę:)))

No więc bylam w tej przychodni i pod jednym gabinetem tłumy dzikie, mamy z dziećmi... Myslalam, że pediatra, ale nie - to był alergolog...

kugela, przyjdzie i czas na Twojego maluszka, widocznie nie jest jeszcze gotowy. brat mojego H. jadl tylko i wylacznie cyca do skonczenia 9 miesiecy, nic innego poprostu nie chcial. po 9 miesiacach mial dopiero rozszerzana diete. a cycowal ogolnie do 2,5 roku :)

a moj Maly niezmiennie wszystkozerny. zjada wszystko co mu tylko dam - dynia, marchewka, ziemniak, pietruszka, szpinak, burak, dostal tez juz zupke z krolikiem i indykiem. i jadlby pewnie wszystko inne ale na wiecej narazie mu nie pozwalam :) wszystko je w ilociach 120-180ml zalezy jaki ma humor :) na deserek je jablko, banana albo gruszke ale tego zjada mniej - przewaznie niecale 100ml, woli facet konkrety :) narazie miesko dostaje 2 razy w tygodniu. wszystko przyrzadzane przeze mnie. w nastepnym tygodniu mam zamiar zrobic dla niego zupke z lososiem. no i oczywiscie pic tez nie chce nic oprocz cyca :)
daje mu tez chrupki kukurydziane ktore uwielbia i jak tylko w lapke dostanie to od razu w ekspresowym tempie pakuje do buzki i zajada. jabko tez dostal w postaci niestartej i fajnie sobie ciumkal :) to samo z bananem
z kupkami u nas roznie, na poczatku, chyba przez 2 dni mial problem z wystekaniem ale teraz jest juz ok. knsystencja rozna - czasami Bobki ;) czasami plastelinowe ludki ;) i przewaznie codziennie a jak nie zrobi w ktorys dzien to nastepny sa 2 albo 3.

Sprobuje go jakos podejsc sposobem ale w krzaki z takim rozszerzaniem jak to takie ladowanie w dziecko czegos, co mu nie smakuje :sorry: Ja myslalam, ze bedzie mial choc ciutke frajdy. A on sie tego taaaak brzydzil :sad:

kugela, sa i takie dzieci co nie chca ale w koncu i Twoj sie zaciekawi :) i mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie u Was wlasnie BLW. ja tez mam zamiar z tym pokombinowac ale to jak moj zacznie siedziec

she - moj wlasnie tez jeszcze nie siedzi. Podciaga sie do siadu ale nie usiedzi - przerwaca sie do przodu na nosek :eek: Ciekawy jest wszystkiego ale wypluwa wszystko, co nie jest maminym mleczkiem ;-)

reklama
Gabrychu od pierwszej łyżeczki wiedział o co chodzi... po prostu otworzył buzie i połknął... pobrudził się przy tym prawie wcale, a teraz je już wszystko gniecione widelcem ( prócz brokuła bo ma za długie włókna i ciężko je pognieść)

Czy można już powoli doprawiać jedzonko ziołem??? bo bym coś sypła do garnuszka ale nie bardzo wiem jakie zioło można :p

Do góry