reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Pieszczoeszka a Ty dalaś juz zóltko? bo ja jeszcze nie :no: u nas ogólnie jakoś tak wolniej rozszeżamy dietę :zawstydzona/y: ze względu na brzuszek:-(

I kolejne pytanie jak ja mam podać maliny? mam świeże a raczej zamrożone :confused: i co ja mam z nimi zrobić? ugotować? i czy te pesteczki ktore sa w środku nie zaszkodzą?

ja podałam dzisiaj tez zółtko i dodalam tą polowe do warzyw a wczesniej jadl tez juz w słoiczku ;-) ogolnie dzis juz jadl warzywka tylko rozdrobnione widelcem , jadł bezproblemu , nie trzeba bylo nawet dodawac wody ;-)

Pieszczoszka to super :) a kluseczki tez sama robilas ?

dziewczyny ratunku, pomocy!! help!!! :-D

czy któraś karmiąca cycem jeszcze nie rozszerzała diety swojemu maluchowi, czy to tylko ja jestem taki książkowo-tabelkowy dziwoląg!?
trzymać się miałam planu wg opinii pediatry, że do końca 6 msc wyłącznie cyc, ale z drugiej strony to Młodzian zaraz będzie miał 5.5 miesiąca i mógłby coś niecoś dostać do szamania innego, tym bardziej, że mlaska i dziamgoli ustkami jak ktoś koło niego je.. a ja wyrodna matka nie daję;-)

a już nie wspomnę, że jestem przerażona tym nic nie wiedzeniem, co i jak mam dawać i ile.. niby tabelki mam, ale to chyba każdy ma taki objaw przy wprowadzaniu nowości..

niestety u nas podawanie glutenu zakończyło się reakcją alergiczną (młody miał około 4.5 msc) i po 5 dniach ostawiliśmy, a później w ruch poszedł probiotyk..

sama nie wiem co robić...

marisamm - wdech, wydech, spokojnie :-) Moj Oliver nie zna jeszcze niczego poza cyckiem, nawet glutenu i znac nie chce (zerowe zainteresowanie innymi pokarmami) :-D A jest w podobnym wieku jak Twoj, +/- 1-2 dni. Pediatra tez nie kazala jeszcze nic dawac. Moje rozszerzanie polega na tym, ze wczoraj zjadlam bigos a dzis malz kupil mi moj ukochany serek owczy z czosnkiem, ktorego nie jadlam od porodu :-D Mi tam w to mi graj. Na piersi nie mozna przekarmic, kupki nie smierdza, nic nie jest oplute - wylacznie pozytywy :-) A jak mi sie moj wyspecjalizowal! Przedwczoraj jak mnie zlapal oburacz za poly pizamy, jak sie podciagnal z otwarta buzia do cyca, hej - matka dawac mi tu mojego cyca i juz! Mialam ubaw :-D

reklama
aaaaaaaaaa zdążyłam tylko podziekować za posty i Młody się obudził i tyle było z pisania..
mężu już kupił słoiczki, bo tak się waham, dać czy nie dać...

kugela pisała, że jej Dzieć nie zainteresowany innymi pokarmami..
ja na ten przykład nakarmiłam dzisiaj Młodego, odstawiłam do leżaczka i włożyłam sobie obiadek;
obserwował cały czas drogę: widelec talerz, mlaskał ustkami a po pewnej chwili zaczął płakać;
odstawiłam talerz i był spokój,a kiedy wzięłam ponownie po chwili znów płacz, no a przecież głodny nie był, bo się cycowaliśmy dopiero.. w ogóle od dobrego tygodnia obserwuje jedzących i znacząco mieli buzią:-D

z drugiej strony ja uwielbiam to nasze cycolenie i dla mnie wdrażanie nowych pokarmów to będzie bolesne, bo jesteśmy my: on i ja + cyc, chociaz to bardziej on i cyc+ja:rofl2: a przez jakiś czas dla moich cycków również:-D w dystrybutorach po nocy zawsze przepełnienie..

Do góry