reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

annte, oprocz cyca moj dostaje dynie, ziemniaka, marchewke, jablko, wczoraj dostal pierwszy raz szpinak z ziemniakiem ze sloiczka. pozostale ja mu sama gotuje i daje mu to wszystko pojedynczo lub lacze ziemniak z marchewka lub dynia lub jablko z marchewka. kilka dni temu zaczelam tez dodawac do obiadkow troche tluszczyku - maselko albo olej rzepakowy.
w niedziele na pol roczku Stas dostanie nowa zupke - marchewka, ziemniak i krolik :) i potem juz bede stopniowo inne mieska wprowadzac i rybke. i pozniej chce tez dodac jeszcze pietruszke do zupek, narazie nie daje zeby nie bylo zbyt duzo nowosci w jednym czasie coby udalo sie alergie wychwycic gdyba taka wystapila
moj jak narazie nie pogardzil niczym a wrecz zajada ze smakiem wszystko.
a, i zapomnialam ze banana troche dostal ale to przy okazji jak ja jadlam i tak sie trzasl i raczki wyciagal ze nie moglam mu odmowic. jadl jak szalony ale tylko odrobinke mu dalam :) wogole to musze jesc jak on nie widzi bo najchetniej jadlby juz wszystko to co ja :) ostatnio udalo mu sie mi wyrwac z reki chrupka kukurydzinaego i tez zajadal ale za duzo nie pozwolilam. smieszne jest to ze jak mu pozwolilam zjesc to co nie jest dla niego to tak szybko pakuje do buzi jakbym mu miala zaraz zabrac :)

reklama
a ja podalam wczoraj naszemu psu mm (sam proszek) - bardzo jej smakowalo :-D (kupilismy jeszcze przed porodem awaryjnie, nam nie smakuje nijak :-p)

kugela nie karm psa, przyda Ci sie w pozniejszym czasie. A tak ot to moja mama te proszek je prosto z opakowania, a mm ostatnio kawe na tym robil.. mnie ten proszek obrzyda na sama mysl ze mialabym to jesc ;-)

Ollena ten proszek jest wstrętnyy moje psy nie chciały nawet niedopitych resztek po Amelce.To wzorowane na mleku matki ,a ponoć to nasze mleko niedobre :eek:

Oooo! Wypraszam sobie moje panie!
Ollena: psu zalujesz troche proszku? :-p Pediatra zabronila nam dawac Oliverkowi mm na tym etapie. Poza tym jest ono przeterminowane :sorry:

Azula: moje mleko jest smaczne :-p Stwierdzone przez komisje trzyosobowa w skladzie: ja, malz a przede wszystkim przewodniczacy komisji: pan Oliver :-D Z prac komisji zostala wylaczona tylko czworonozna, bo dawanie jej tego cennego napitku zrujnowaloby hierarchie sfory :rolleyes2:Ja sie nie bawie w rozrabianie psu mm - dostala proszek, na domieszke bio, nie marudzila, miske wylizala do czysta ;-)

Annte, ja Oli gotuje marchewka, dynia, ziemniaczek, pietruszka z masełkiem i kleikiem ryżowym, poza tym z gotowych słoiczków to jadła: dynia z indykiem, jarzynowa, jabłuszka, śiwki, jabłko z morelą i biszkoptami, jabłko z jagodami, ziemniak ze szpinakiem. Poza tym na zmianę jednego dnia dostaje kaszkę malinową na mm a jednego dnia mleczną manne. Chrupki kukurydziane też już je. Ogółem, nie było jeszcze rzeczy, która by jej nie podeszła - głodomorek po mamusi:)

Dzięki dziewczyny, a powiedzcie jakie ilości tych dań zjadają Wasze maluchy, bo moja Ninia jedynie zupką jarzynkową się zajada, a resztę to po kilka łyżeczek i więcej nie chce.

Annte no moj to bardzo duzo je.... sama sie dziwie- potrafi wciagnac cala salaterke- i je wszystko tak samo, znaczy narazie nie mamy dan ktore nie lubi.

annte, moj tak zjada 120-140ml obiadku bo tak mu robie ale chyba zaczne wiecej bo widze ze mu malo. jabluszka wczesniej zjadal wiecej a teraz tak 60-80ml. ja mu gotuje i podaje w takich plastikowych pojemnikach na pokarm aventu stad wiem ile ml.

reklama
Dziewczyny chyba odnoiosłam sukces :-).Amelia wczoraj dostała żółtko z mlekiem tzn pół żółtka.Spała z jedną przerwą na cyca około 4 w nocy od 19-tej do 8 rano.HURA:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.Wiem ciut za wcześnie ale ona wszystko dostawała wcześniej niż w tabelkach.Testowałam od 2 tygodni na biszkoptach i nic się nie działo więc już to żółteczko dostała ,a ja jestem wyspana.Niestety te 4-5 razy cyc w nocy nie na moje zdrowie mam swój wiek :tak:

Do góry