reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

dziewczyny ile wsypujecie kaszki do mm do butli?? bo ja już się pogubiłam z tą kaszką, ciemna masa jestem...:confused: kaszkę kupiłam ryżową bananową z nestle, mleko mamy NAN

Na 180 ml wsypuję 4 łyżki stołowe, na 150 ml 3 łyżki stołowe :) i wychodzi taka w sam raz. A smoczek mam trójprzepływowy z Lovi.

reklama
natalka S właśnie kupił dzisiaj też smoczek aventu mam nadzieję że się sprawdzi:tak:

przecierki już gotowe mały już próbował i bardzo mu posmakowały więc mama dumna;-) ja zrobiłam w takich mały słoiczkach S kupił wysokość mają taką samą jak te z hippa ale na górze są szersze więc więcej objętościowo wchodzi niż do tych dzieciowych ze sklepu.

Martusia mi sie sprawdził , mysle ze wam tez .wpierw mały pil z 1 jak dostawał tylko 1-2 łyzki .potem z 2 pił jak dołozyłam wiecej a teraz tylko leci na samej 3 ...bo on to strasznie niecierpliwy jest :-) Teraz to juz pije z 1 nawet herbatke ;-)

czy ktos ma jakas rozpiske w jakim miesiacu jakie warzywo i owoc mozna podawac??? czy to jest bez znaczenia??
ty piersia karmisz tak?? to prosze ;)
Schemat żywienia niemowląt karmionych piersią
ale dodam ze na roznych stronach podaja czasami inaczej kiedy mozna dane warzywa podac itp. tu np burak w 7 m a ogolnie gdzies czytalam ze powinno to byc jedno z pierwszych warzyw ...poszperaj w necie ;)Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 6 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Ostatnia edycja:
moja siostra jak miała jakieś 8-9 miesięcy została z dziadkiem który gotował grochówkę na boczku itd i ją tym nakarmił....mama po powrocie była przerażona jak to usłyszała a siostrze nic nie było hehe

Olissia no to na pewno hehe ale dziadek chciał dobrze bo głodna była i tak patrzyła jak on jadł że nie miał serca jej nie dać:-D dziadzia i wnuczka zadowoleni tylko mama przerażona:-D

różne rzeczy niemowlęta jadały i jadają do dziś - i co? żyją.

opracowałam jak dawać kaszkę mleczno-ryżową do butli.
jako, że Hanula odrzuca gęstą kaszkę to coś musiałam zrobić z zakupionymi dwoma opakowaniami (jakoś żal mi było, żeby Misiek zjadł;p), tak, więc próbowałam. najpierw 4 miarki mleka i 2 kaszki, dośc rzadkie, ale Hanula wtrąbiła, odczekałam dzień, czy nic się nie dzieje, bez zmian - no może starcza jej na 4h. teraz daję 3miarki mleka i 3 kaszki, co daje 180ml mleczka. dla Nutelki konsystencja jest idealna i co ważne najada się, bo nie miałam pewności, czy ilość mleka w kaszce mleczno - ryżowej jest odpowiednia.

kaszki z bobovity w ogóle nam nie podchodzą, nawet ja widzę różnicę - trzeba dać więcej dla większej gęstości i sam zapach, czy smak jest mniej owocowy, może tak ma być? Nutelka też woli nestle, choć bobovitę z grymasem na buzi zje (trzeba zjeśc co już kupione - wstrętna matka).

zupki dalej są bee, a ja poznaję nowe odsłony bryzgania papką..

reklama
U nas dzisiaj jarzynowa była wszędzie i to nie za sprawą plucia tylko kichania :-D Właśnie zapakowałam jej do buzi kolejną porcję zupki a Uli się na kichanie zebrało- w efekcie ona, ja, bujaczek i podłoga byliśmy w zupce :-)

Do góry