reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
dzięki dziewczyny:)
a jakie smoczki macie do kaszki wtedy? bo ja wczoraj dałam na 180ml mleka jedną łyżkę stołową i duupa mały nie mógł zbytnio wyciągnąć smoczek dałam mu z 2 dziurkami, nie było jakieś super gęste ale ciężko leciało mu...

a co do przecierków to dajecie tam cukier??? bo ja nie miałam zamiaru ale wszędzie piszą że bez cukru to się nie robi bo się szybciej popsują czy coś... nie chce mu dosładzać ewentualnie potem przed jedzeniem dolać troszkę soku winogronowego żeby słodsze było w razie jak by mu nie podpasowało.

Ostatnia edycja:
Martusia, ja znalazłam taki przepis:Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka i dusić aż się rozpadną. Mus przełożyć do słoiczków zakręcić mocno odwrócić do góry dnem i pozostawić tak do wystygnięcia.Tak też będę robiła z dynią i marchewką, tylko marchewka nie musi się rozpadać.
Ja robię nieco inaczej .Wrzucam w kawałkach jak tutaj tyle ,że po 15 minutach już wyłączam .Miksuję je i takie do sloiczków i do góry dnem .
Co do marchewki na pewno trzeba dłużej ,bo będzie w kawałkach i ciężko dzieciom łykać .;-)

dzięki dziewczyny:)
a jakie smoczki macie do kaszki wtedy? bo ja wczoraj dałam na 180ml mleka jedną łyżkę stołową i duupa mały nie mógł zbytnio wyciągnąć smoczek dałam mu z 2 dziurkami, nie było jakieś super gęste ale ciężko leciało mu...

a co do przecierków to dajecie tam cukier??? bo ja nie miałam zamiaru ale wszędzie piszą że bez cukru to się nie robi bo się szybciej popsują czy coś... nie chce mu dosładzać ewentualnie potem przed jedzeniem dolać troszkę soku winogronowego żeby słodsze było w razie jak by mu nie podpasowało.
Nie dodaję cukru ,bo jabłka są bardzo słodkie.

martusia ja mam dwa rodzaje butelek i do buteli firmy MAM mam smoczek X i tak jest wlasnie naciety smoczek a na srodku ma jeszcze mała dziurke i z niego kaszka leci rewelacyjnie natomist do Tommee Tippee mam smoczek tez X ale tej dziurki juz nie ma i powiem Ci ze kaszka z niego nie chce leciec, chyba bede musiała kupic specjalny do kaszki tylko te z tommee maja ogromne dziurki w smoczku. Ja w smoczku o nr 1 powiekszyłam dziurke i jest mniejsza od tej "oryginalnej" a Ola i tak nie umie z niego pic bo za mocno leci wiec sama nie wiem co mam zrobic

reklama
Do góry