pieszczoszka1988
Jestem mamusią
martusia ja na 120ml daje 2 miarki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja robię nieco inaczej .Wrzucam w kawałkach jak tutaj tyle ,że po 15 minutach już wyłączam .Miksuję je i takie do sloiczków i do góry dnem .Martusia, ja znalazłam taki przepis:Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka i dusić aż się rozpadną. Mus przełożyć do słoiczków zakręcić mocno odwrócić do góry dnem i pozostawić tak do wystygnięcia.Tak też będę robiła z dynią i marchewką, tylko marchewka nie musi się rozpadać.
Nie dodaję cukru ,bo jabłka są bardzo słodkie.dzięki dziewczyny
a jakie smoczki macie do kaszki wtedy? bo ja wczoraj dałam na 180ml mleka jedną łyżkę stołową i duupa mały nie mógł zbytnio wyciągnąć smoczek dałam mu z 2 dziurkami, nie było jakieś super gęste ale ciężko leciało mu...
a co do przecierków to dajecie tam cukier??? bo ja nie miałam zamiaru ale wszędzie piszą że bez cukru to się nie robi bo się szybciej popsują czy coś... nie chce mu dosładzać ewentualnie potem przed jedzeniem dolać troszkę soku winogronowego żeby słodsze było w razie jak by mu nie podpasowało.
dziewczyny ile wsypujecie kaszki do mm do butli?? bo ja już się pogubiłam z tą kaszką, ciemna masa jestem... kaszkę kupiłam ryżową bananową z nestle, mleko mamy NAN