reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
zadzwoniłam do pediatry :-D pewnie pomyślała ,że zwariowałam .. ale co mi tam !!
Zapytałam kiedy bezpiecznie moge podać Lauruni chrupki kukurydziane i powiedziałam jej też o tym,że raz by sie nimi udusiła. Powiedziała ,że tak 6-7 mies mozna zacząć dawać. Ale skoro Laura się nimi dusiła to lepiej poczekać mam do 7-8 mies.

a tu co znalazłam:

CHRUPKI:
Przekąska lubiana przez dzieci i dorosłych. Nie wszystkie jednak są zdrowe. Dla niemowląt i dzieci nadają się chrupki kukurydziane (zawierają wyłącznie mąkę kukurydzianą i wodę) - bezglutenowe, łatwe do pogryzienia nawet bezzębnymi dziąsłami (przyjemnie masują je podczas ząbkowania). Nie są zbyt wartościowe, ale można podawać je dzieciom, byle nie w nadmiarze. Funkcję chrupków mogą pełnić także kawałki pieczywa ryżowego (bezglutenowego), pieczywo chrupkie, płatki kukurydziane, wreszcie - śniadaniowe kulki, kółka czy kwadraciki. Zdecydowanie natomiast odradzamy podawanie dziecku chrupków barwionych na ostre kolory, przygotowywanych na tłuszczu, solonych, przyprawianych, o smaku sera, pizzy czy bekonu. To żywność niezdrowa i niewskazana dla dzieci - sprzyja otyłości i chorobom układu krążenia, zawiera szkodliwe tłuszcze typu trans, wyrabia niewłaściwe nawyki żywieniowe, odbiera apetyt na wartościowe posiłki.

She - gratulacje z tego konca skazy - mi tez sie marzy... Powiedz mi czym dokarmialas malego jakis czas temu? Mleko H.A. czy preparat mlekozastepczy?

Flaurka, ja mialam w domu puszke zwyklego Enfamilu Lipil i jak pierwszy raz Maly wolal bo byl glodny to nie bylo czasu zeby kombinowac i dalam mu to co mialam. i pozniej tez dawalam i nic mu nie bylo. moze przez to ze dawalam mu nieduzo, bo maksymalnie 200ml dziennie a moze wtedy mu juz ta skaza minela, nie wiem...

edit: dynia tez Staskowi przypasowala, nawet bardzo :) piszczal juz jak wyciagalam lyzeczke z buzi :)

dziewczyny jaka kaszke podalyscie jako pierwsza? bo ja chcialabym dac malemu a nie mam pojecia od jakiej zaczac. co to za kaszka ktora Mysio dala Flaurce bo tyle o niej piszecie? ;-) moze gdzies bylo wspomniane ale nie doczytalam

she ja butelkowa ale ja podawałam jako pierwsze kleik kukurydziany....potem poszla kaszka ryzowa Nestle malinowa...ty tez mozesz taka kupic i podac na swoim mleku...albo kubic mleczno -ryzowa juz z mlekiem mm....

Katasza, mi tez wlasnie o gluten chodzi. moze uda mi sie w sobote wyrwac na zakupy to cos wybiore. maz byl dzis w sklepie ale kupil bezmleczna i bezglutenowa chociaz wyraznie mowilam mu ze ma byc gluten :) pampersy mial kupic 4 a kupil 4+ :) z tymi pampersami to dobrze ze wieksze wzial a nie mniejsze :)

She ja tu widze same pozytywne strony :cool2::-p kaszke juz bedziesz miala jedna w zapasie ...a bo to róznie możebyc mały pewnego dnia zgłodnieje bardziej i będzie co mu podać :p...a po drugie 4+ może i sa droższe ale wybrał te lepsze :-pmąż wiedział co robi :p myśli przyszłosciowo :p :))) ale tak to jest z facetami ;) ja tez jak mojego wysłalam to zamiast kaszki ryżowej kupil mi mleczna-ryzowa i to jeszcze nie tej firmy co trzeba ...a tez powtarzałam co potrzebuje ;)) ale choc dzisiaj zakupil tą big pake 4 w carrfour ;)))

reklama
Do góry