reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Co do wypychania łyżeczki - na początku tak robił, chciał ssać jak butlę, ale już się nauczył :) Aaaa i ja karmię jak Czarnula - łyżeczka na języczek :)

reklama
Od kiedy można dziecku dać chrupka kukurydzianego? Wczoraj byłam z M na zakupach i kupiłam mu takie pałeczki kukurydziane. Jadł je sobie podczas spaceru, no i Olka tak na niego patrzyła, więc dałam jej jedną. Młoda ssała sobie to w buźce no i w efekcie zjadła. Teraz tylko się zastanawiam czy oby nie za szybko jej go dałam?

dusia - myślę, że nie - one chyba bezglutenowe są (Ty mm karmisz, czy cycujesz?) :) ja bym tylko obawiała się, żeby nie odgryzła zbyt duzego kawalka i się nie zakrztusiła :)

Od kiedy można dziecku dać chrupka kukurydzianego? Wczoraj byłam z M na zakupach i kupiłam mu takie pałeczki kukurydziane. Jadł je sobie podczas spaceru, no i Olka tak na niego patrzyła, więc dałam jej jedną. Młoda ssała sobie to w buźce no i w efekcie zjadła. Teraz tylko się zastanawiam czy oby nie za szybko jej go dałam?
spokojnie możesz podać.Chrupka kukurydziana to jak kleik.Moja też wcina już od dawna.:tak:
Chrupki się rozpuszczają ,więc są bezpieczne .:tak:
Karolka zjadła dziś gniecionego banana.Miałam jej nie podawać bananów ,ale tak się patrzyła ,że nie potrafiłam jej odmówić .
Te oczy kota ze shreka :eek::-D
Wciągnęła tego banana z prędkością błyskawicy :-D:-D

As bo banany są smaczne:-)Ale trzeba do nich jakieś jabłuszko podać lub morele bo banan zatwardza .Pieszczoszka fakt one się lepią ,przyklejają w buzi ja nie dawałam małej ale teraz jak tak piszecie to skojarzyłam.No i w kukurydzy nie ma glutenu:tak:

Ja w ramach glutenu daję czasami biszkopta. Sprawia Uli tyle radości, że nie potrafię jej odmówić. No i mam wtedy chwilę dla siebie bo ciamkanie pochłania ją na dobrych kilka minut :-)

widzisz zapomniałam ,że twoja mała ma odruch wymiotny i się krztusi .Mojej nie przeszkadza,że coś się przykleja.Zlizuje je językiem nie wkładając do buzi .:-):-)
A to cwaniara jedna :-D:-D:-D

Bylam u pediatry z malym i według niej on nie kwalifikuje się na razie na preparat mlekozastępczy - na razie mam podawac mleko H.A. - jak to nie zadziala to dopiero po receptę - mleko H.A. jest lepsze dla dziecka niz preparat mlekozastepczy, dlatego ona radzi probować. Pryszcze na buzi po piciu mleka przeze mnie nie sa wedlug niej wystarczającym dowodem na alergie - nie mial nigdy objawów ASZ a ja grzeczna nie jestem i od miesiaca pije mleko do kawy - tylko drobna kaszka na buzi i to nie wszędzie.

No i po zważeniu: 6900 g i 68 cm, czyli w miesiąc urosl 4,5cm i przytył 400g - małowato. Jej rada to rozszerzać dietę, a nie dawac mleko, no ale ja mu ziemniakow nie dam wieczorem czy w nocy, a wtedy on piszczy z głodu... Na razie spróbuje z tym mlekiem - nie wszystko na raz. Jak po mleku nie bedzie sensacji to zaczne robic mu obiadki i moze mleko nie bedzie potrzebne. Bo mam karmic najpierw cycem a potem dac butelkę i zobaczyc ile wypije.

reklama
Do góry