reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Ilość mikroskopijna to jest pół łyżki stołowej kaszki suchej. zalewam to jakimiś 20 ml. wody i podaję łyżeczką. jest bez gotowania i można wymieszać równie dobrze z deserkiem albo zupką albo innym obiadkiem więc jest bezproblemowa :-)

natalka, moj tez byl w carrfour po pieluchy. a najlepsze jest jeszcze z ta kaszka to ze dzwonil do mnie jak stal przy regale z kaszkami i czytal co tam jest napisane na opakowaniach i z tego co mowil to myslalm ze kupil co najmniej ze 4 rodzaje a on jedna przywiozl a oprocz tego kilka sloikow z marchewka i jabluszkiem o co go nie prosilam bo narazie przyrzadzam Malemu sama :) ach, faceci... :) ale masz, racje kaszka moze sie przyda :) a z tymi pieluchami mu sie pomylilo bo mowilam ze kaszka ma byc od 4 misiaca i on sobie skojarzyl to 4+ ale nie z tym co trzeba :)

suzi w tym poradniku bobovity masz wszystko napisane to sa ilości ok 1 łyzki stołowej ;-)
Wiem ze tam jest napisane, bardziej chodziło mi ile podaje Katasza...:tak:

Ilość mikroskopijna to jest pół łyżki stołowej kaszki suchej. zalewam to jakimiś 20 ml. wody i podaję łyżeczką. jest bez gotowania i można wymieszać równie dobrze z deserkiem albo zupką albo innym obiadkiem więc jest bezproblemowa :-)

Dzieki kobieto dobrej woli, ysle ze zrobie tak samo:tak: i zobaczymy czy go wysypie...:eek:

natalka, moj tez byl w carrfour po pieluchy. a najlepsze jest jeszcze z ta kaszka to ze dzwonil do mnie jak stal przy regale z kaszkami i czytal co tam jest napisane na opakowaniach i z tego co mowil to myslalm ze kupil co najmniej ze 4 rodzaje a on jedna przywiozl a oprocz tego kilka sloikow z marchewka i jabluszkiem o co go nie prosilam bo narazie przyrzadzam Malemu sama :) ach, faceci... :) ale masz, racje kaszka moze sie przyda :) a z tymi pieluchami mu sie pomylilo bo mowilam ze kaszka ma byc od 4 misiaca i on sobie skojarzyl to 4+ ale nie z tym co trzeba :)

Hehhehehe:laugh2: Bardzo dobrze męzuś kombinuje :tak:

Proszę bardzo- ilość kaszki jest "wzięta" z opakowania- tak zalecają przy wprowadzaniu glutenu. A wody to tak na oko żeby nie była za gęsta ani za rzadka. Ale tak jak napisałam- zawsze można do słoiczka dosypać.

suzi ale ty podalas manne z lubelli tak ??? to taka ze tak powiem bardziej "dla dorosłych" ci z bobovity tu tak napisali :Nie wszystkie zwykłe produkty są odpowiednie dla niemowląt i małych dzieci! Produkty dla dorosłych mogą zawierać zbyt wysoki dla dzieci poziom zanieczyszczeń. Natomiast produkty tworzone
specjalnie dla dzieci do 3. roku życia powstają ze składników najwyższej jakości, dobranych w odpowiednich proporcjach i podlegających rygorystycznej kontroli. Takie odpowiednie, specjalnie
stworzone dla dzieci i niemowląt produkty z glutenem znajdziesz w szerokiej ofercie BoboVita.

może to sie sprawa rozchodzi ??? no oby Aliemu już nie zaszkodziło :)))

reklama
Proszę bardzo- ilość kaszki jest "wzięta" z opakowania- tak zalecają przy wprowadzaniu glutenu. A wody to tak na oko żeby nie była za gęsta ani za rzadka. Ale tak jak napisałam- zawsze można do słoiczka dosypać.
Ale ze mnie osioł koślawy!!!!:wściekła/y:
Prawie że odwróciłam opakowanie na lewą strone!!!! A zabij mnie ale tego nie widziałam!!!:no:

Do góry