reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
Lena mój Kuba też coś koło tego wazy a sama go wczoraj mierzyłam i ma 72cm.
tez musze babelka zmierzyc sama bo u nas mierza tylko od glowki do pupci
Mia wczoraj miala wazenie i waga pokazala 8400. Niestety tu nie mierza wiec nie znamy dl. Ale dzisiaj sama ja zmierze :) W sumie to przez ostatni ponad miesiac tylko 400g przybrala

to ladnie :) dziewcZynki ogolnie sa takie hmmm kruszynki

Witam,

mam problem z glutenem, czy któraś z mam mogłaby mi powiedzieć jak dokładnie go wprowadzać? mam kaszkę manną i ile mam jej dodać do wody tzn ile łyżeczek i ile wody? i potem z tego co wyjdzie ile mam dodać do posiłku dziecka? bo jest tyle informacji, że już sama nie wiem..bardzo proszę o opis..:)

Obiecałam dać znać - młody waży 8 kilo. Przybrał w 1,5 miesiąca 1kg :happy2:

Witaj sss, na poczatku podaje się 2-3 g kaszki manny, to znaczy około pół małej łyżeczki.
Jeśli masz zwykłą mannę - wsypujesz tą kaszkę do wody (około 50 ml) i gotujesz 5 min. Tak ugotowaną kaszkę -papkę dodajesz albo do mleka w butelce, albo do zupki/warzyw albo bezpośrednio dajesz dziecku. Jak wolisz. Kaszkę błyskawiczną to samo tyle, że nie musisz jej gotować. Do wody, mieszasz i gotowe :) Ilość wody jest naprawdę kwestią wyczucia. Napisałam około 50 ml ale robię to na oko. Chodzi o to, żeby było to gęste ale ni grudkowate ;)

rozumiem, a to co wyjdzie - ta papka to ją CAŁĄ daję do jedzonka czy tylko PÓL ŁYŻECZKI z tej papki daję do jedzonka???

reklama
ja kupuję mannę z nestle i dodawałam 1 łyżkę do wieczornego mleka, a że ona jest też z mlekiem to na 180 ml wody dawałam 5 łyżeczek mleka plus duża łyżka manny

Do góry