reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Aylin dajesz już chlebek tzn wiem że dają niektórzy piętki do muldania ale nie wiem od kiedy można wiesz może?

Wyczytałam że dajecie już chrupki kukurydziane jak będę w polskim sklepie zakupie i też już spróbuję ...

Daje ale ja tak troszeczkę - jak mi się drze to jest najlepszy uciszacz w tej chwili. Ona sobie dziamdzia a ja mam ekspozycje na gluten zalatwioną :) Bo tak naprawdę z piętki chleba 80 % nie trafia do brzusia lecz wszędzie wokoł.

Josie - przy UU 2 miesiące po 2-3 g dziennie. Przy mm czytalam 2 wersje - jedna ta twoja i druga ze 2 msc po 2-3 g i kolejne 2 po 4-6 g.

reklama
A ja odkryłam dzisiaj powód popołudniowego marudzenia mojego dziecka - mały jest po prostu głodny :dry: Głupia myślałam, że skoro je przed południem niewiele i co 3-4 godziny, to jak mu dam o 16 UU, to spokojnie wytrzyma do 19. A on już o 18 jest głodny - dzisiaj zjadł 175 g kaszki mleczno-ryżowej z jabłkami i to łyżeczką :tak: Do tego po kąpieli o 19 jeszcze UU. Czyli wygląda na to, że mój dzieć zaczyna mieć apetyt po 16 i chyba muszę to zaakceptować zamiast się martwić :sorry2:
Aaa i mam wrażenie, że moje mleko też po południu i wieczorem mu nie styka - chyba bardziej traktuje je jak popitkę ;-) Bo np, wczoraj dostał UU po kąpieli o 19, po czym wciągnął jeszcze 130 ml mm zagęszczonego kleikiem :sorry2:

Tylko kurna mam nadzieję, że mu tak nie zostanie, bo wiadomo, że objadanie się na kolację nie sprzyja zgrabnej sylwetce :-p;-)

Aga a jaka kaszke dajesz? Bo np gotowe w sloiczku babydream czy hipp daje się 1/3 słoiczka.
Suchej kaszki 1 łyżeczkę - po rozrobieniu z wodą/mlekiem wyjdzie ci akurat 3

Iwon moze magazynuje na noc :) i zacznie przesypiac cale nocki :D

Josie mi pediatra powiedziala ze pietke mozna raz na jakis czas dac :) i tak wiedzej wypadnie niz zje

Aga sprawdz na rozpisce producenta ile a zwyklej manny to plaska lyzeczka ma byc

MAm mały kłopot bo do tej pory do każdego posiłku mlecznego dosypywałam dwie miarki kaszki albo kleiku bo w 4miesiącu mały sie jakby opijał a nie najadał mleczkiem i mógł w naprawde dużych ilościach je jeść a teraz zjada maks 180ml z 2 miarkami kleiku lub kaszki i sie zastanawiam czy po przejściu na mleko bebiko 2 dalej mu zagęszczać czy dawać normalnie i tylko raz kaszke. Bo przecież mleko następne jest treściwsze.

Papitka ja bym dawala normalnie bo od kleikow i kaszek dzieci tyja niepotrzebnie. Jak nie bedzie glodny to zwykle mleko i raz dziennie kaszka jak zalecaja

Odnosnie glutenu: Ekspozycja na gluten | parenting.pl

Ja dzis sie zlamalam, jadlam swiezy chlebek z maselkiem i maly na mnie tak patrzyl, dalam mu kawalek skorki, a ten zadowolony sobie pozeral, az mnie dopadlo tzw second thoughts ze moze jednak mu zaszkodzi i zabralam. ryk byl taki ze 5 minut uspokajalam na rekach :dry: durna mama...

ale jutro pojde po chrupki kukurydziane skoro tak mu sie podoba jedzenie reka

reklama
Josie - a dlaczego mu zabrałaś? Ja mojej daje. Cos tam sobie podziamdza. A jest tak szczęśliwa wtedy że nie miałabym serca jej zabierac :)

Do góry