reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

katrina a jaka ilosc tego kleiku na gesto dajesz? Napisz prosze dokładnie w jakiej ilosci mleka rozrabiasz i ile kleiku sypiesz do tego.

reklama
tylko ja się zastanawiam bo jak Misia skończy 6 miesięcy to ja już do pracy wrócę więc obawiam się że to zbyt duży szok jak nagle zabraknie cycusia dlatego myślę że trzeba wcześniej w takim przypadku...:eek:

mlodak - hmmm robię ze 140ml mleka i dodaję 10 łyżeczek (tych, którymi karmię - takie malutkie silikonowe), ale musisz wypróbować, tak, żeby maleństwu odpowiadała konsystencja, jedne dzieci wola gęściejsze inne wolą rzadsze (zresztą na początku chyba rzadsze jest łatwiej przełykać z łyżeczki), na początku zrobiłam z ok. 80 ml i było ok, ale tylko 2 dni, potem był ryyk, bo za mało

Idę do Was bo u UU nikt jeszcze nic nie podaje a ja już wczoraj zapodałam mojemu jabłko:tak: co prawda tydzień wcześniej niż zaplanowałam ale cóż problem z kupą był...
Zadowolony nie był ale jakoś przeżył. Następne planuję jakieś warzywa ale się jeszcze nie zdecydowałam co.
Mam pytanie bo skoro Julek odmawia butelki to żelazo z herbatką zaczęłam mu podawać z łyżeczki a jak jest końcówka to mu przechylam kubeczek i wlewam do buzi i tak mu najbardziej odpowiada- czy kubek niekapek byłby dla niego odpowiedni czy jest jeszcze za mały?

Ja dzisiaj zakupiłam kleik ryżowy. Na marchewke kiepsko reagował, ale to było 2 tyg. temu...mam nadzieje, że gotowy i zacznie dłużej spać bo jak na razie to więcej w nocy spalam jak miał 2 tyg...

Dziewczyny może jestem ciemna ale proszę wytłumaczcie: otóz mały juz skonczył 3 miesiące. Ostatnio je jakos nieiwele -tak co 3.5godziny po 90 ml. Chcia łabym spróbować z tym kleikiem. Ale jak wy to robicie"? normalnie rozrabiacie mleko (ja np na 120ml wody daje 4lyzki mleka) i do tego jeszcze dosypujecie kleik??jak tak to ile? pomóżcie bo jazielona;) a na jabłko to jeszcze sie boje..

Dziewczyny może jestem ciemna ale proszę wytłumaczcie: otóz mały juz skonczył 3 miesiące. Ostatnio je jakos nieiwele -tak co 3.5godziny po 90 ml. Chcia łabym spróbować z tym kleikiem. Ale jak wy to robicie"? normalnie rozrabiacie mleko (ja np na 120ml wody daje 4lyzki mleka) i do tego jeszcze dosypujecie kleik??jak tak to ile? pomóżcie bo jazielona;) a na jabłko to jeszcze sie boje..

Niezapominajka - dokładnie tak robię. Ja na 180ml wody daję co logiczne 6 miarek mleka, lekko mieszam w butli i potem kleik też miareczką od mleka. Zaczęłam od 1/2 miarki i codziennie zwiększałam o 1/2 miarki. Teraz daję 3 miarki na tę ilość wody. Raz dziennie ma kleik z mlekiem, a raz dziennie oddzielnie kaszka najpierw a potem wykańcza mlesiem.

reklama
Do góry