reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

ostatnie karmienie mam koło 20-21 i zanim pójdę spać około północy odciągam :hmm: może to po prost początek końca...:-(

Aylin a skąd wziąć to mydełko? i jak go używać? to jest zwykła kostka?

dziewczyny jak dajecie słoiczek na dwa razy to podgrzewacie w pierwszy dzień całość a w drugi to co zostało czy w pierwszy dzień przekładacie do czegoś?

A to jak ja tak odciagałam to tez miałam max 60 ml. Teraz odciągam zamiast
dr-beckmann-mydelko-do-odplamiania-d23288_6_1870.jpg
Mydelko z działu chemicznego. Dr reiner i dr jakis tam.

Ja przekladam potrzebną porcję. I to podgrzewam lub daje w temp pokojowej. Słoiczek podgrzewam w ostatnim dniu - jak zamierzam dac juz wszystko z niego

Załączniki

• mydelko-odplamiajace-dr-reiner-100g.jpg
    mydelko-odplamiajace-dr-reiner-100g.jpg
    50,2 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Iwon dokup sobie smoczek 3, a w tym jeden wytnij dziurkę na kaszkę, bo te smoczki typowo na kaszkę strasznie dużą dziurę mają :eek: Ja tak zrobiłam i mój ładnie pije i się nie krztusi :tak:

Ja mam właśnie ten Aventu do kaszki - robię mleko na 120 i dodaję dwie miarki kleiku ryżowego, podaję na III stopniu i się nie krztusi, zresztą kiedyś sama sprawdziłam jak zostało jak to leci i powiem że wcale nie jakoś szybko. Raz nawet mu mleko przez ten smoczek przez pomyłkę podałam (tyle, że na pierwszym przepływie) i też było w porządku.

Właśnie jesteśmy po pierwszym kleiku, dałam mu moje mleko (130) + 2,5 łyżki kleiku kukurydzianego. Wtrąbił wszystko i chciał jeszcze, więc dorobiłam 30 ml mm. Razem zjadł dzisiaj z 160 mleka z kleikiem :szok:

Zobaczymy, co przyniesie noc :huh:

Aaaa, butla lovi strzał w 10, młody od razu załapał :tak:

Iwon- a tosmy sie zgraly:), ja tez kupilam dzis butelke Lovi, ale jeszcze nie kombinowalam jak ten smoczek ustawic. Nabylam tez kleik, ale ryzowy z Nestele...nie pomyslalam o kukurydzianym, bo ryz moze zatwardzac. Ciekawa jestem jak twoj synus sie spisze, moja ostatnio budzi sie co 2 h w nocy :wściekła/y:i tez planuje ja czyms zapchac

Addiena, ale fajnie :) Ja ustawiłam smoczek na 2 (choć niby do kaszek, kleików powinno być 3) i leciało super, myślę że 3 by było za szybko. A ponieważ pierwszy raz dostał takie "solidne" jedzenie, nie chciałam żeby zjadł zbyt łapczywie, bo potem mógłby go boleć brzuszek.

łatwo ten smoczek ustawic? ja jeszcze nawet nie rozpakowalam, planuje jutro malej podac butle. Jakiej firmy masz kleik? i koniecznie od razu daj znac, czy "terapia" podzialała na malego pasibrzuszka :-D

A ja się zastanawiam, czy nie darować już sobie tego karmienia piersią, skoro i tak karmię pół na pół. Mała je z cycka na spokojnie praktycznie tylko rano. A popołudniu i wieczorem zazwyczaj jest masakra... Odciąganie też coraz gorzej idzie. Ale jakoś tak nie mogę podjąć tej decyzji :sorry:

Addiena ja mam kleik kukurydziany z Nestle, a dzisiaj kupiłam też kaszkę ryżową z jabłkami z Bobovity. Na razie próbuję z kleikiem, bo ponoć mniej zatwardza. No i chciałam zacząć od czegoś "neutralnego", a nie mogłam dostać bezsmakowej kaszki. Jak się sprawdzi, spróbuję z kaszką i będę obserwować kupsztale małego ;) A smoczek ustawiasz wybranym "wariantem" w kierunku noska dziecka.

Maćku doskonale rozumiem Twoje dylematy :) Miałam to samo z pierwszym dzieciem, bo dokarmiałam już jak miał 3 tyg. i w zasadzie więcej było butelki niż cycka.
Jeśli mała je Ci spokojnie tylko rano, to może zostań tylko przy tym karmieniu. Zawsze to coś :)

Maćku doskonale rozumiem Twoje dylematy :) Miałam to samo z pierwszym dzieciem, bo dokarmiałam już jak miał 3 tyg. i w zasadzie więcej było butelki niż cycka.
Jeśli mała je Ci spokojnie tylko rano, to może zostań tylko przy tym karmieniu. Zawsze to coś :)
I jak długo karmiłaś pierwszego dziecia?

reklama
Do góry