reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze. to bylo podraznienie skory, bo Bartek bardzo wcieral w buzke to, co sie akurat na niej "znalazlo". czekalam na kupke, czy bedzie jakas inna, bo wtedy pupka tez bylaby wysypana, ale jest gladka i rozowiutka, jak na pupcie niemowlaka przystalo ;) ufffff !
a jakie dzisiaj menu macie w planach ? u nas losos + kasza gryczana + buraczki, a na drugie sniadanie byly platki ryzowe na mleku z owocami.
bardzo lubie zerkac na Wasz jadlospis dla maluszkow, bo przyznaje ze jest to niezla inspiracja, i calkiem przyzwoita sciaga :tak:

reklama
U nas dziś dorsz pieczony w folii z makaronem, papryką, pomidorami i innymi warzywami (zainspirowane pomysłem madzikm)
Nie mam jeszcze pomysłu na podwieczorek :)

Wczoraj była jajecznica na maleńkiej ilości masełka. Jadły aż im się uszy trzęsły. Zdecydowanie bardziej im smakowała niż jajecznica na parze. A już myślałam, że jajecznicy poprostu nie lubią.

Też bardzo lubię tu zaglądać, poczytać co dajecie swoim maluchom. Dzięki waszym pomysłom wprowadzam nowości w kuchni dziewczyn :)

oleniolek, mam pytanie, moze troche glupie.. jajecznica ma to do siebie, ze szybko stygnie. dziewczyny szybko ja pochlaniaja czy masz moze patent na to by byla troszke dluzej ciepla ? przymierzam sie do jajecznicy ale jakos brakuje mi odwagi cywilnej..

oleniolek, mam pytanie, moze troche glupie.. jajecznica ma to do siebie, ze szybko stygnie. dziewczyny szybko ja pochlaniaja czy masz moze patent na to by byla troszke dluzej ciepla ? przymierzam sie do jajecznicy ale jakos brakuje mi odwagi cywilnej..
miseczkę z jajecznicą możesz włożyć do pojemnika z ciepłą lub gorącą wodą;-)

U nas rano była butla, potem drugie śniadanie jajeczniczka na masełku, a na obiadek mamy pulpecika w sosie koperkowym, marchewkę i kalafiorka, na podwieczorek bananek lub kisiel a na kolację kaszka jak co dzień z butli lub z łyżeczki.. A co wy podajecie na kolację maluszkom?
Mi czasami weny brak na jedzonko i wtedy z lenistwa wybieram jakieś gotowe posiłki...

reklama
Do góry