reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Masz racje zacznę od krupniku.
Szpinak już podawałam. Razem z cielęciną, makaronem i innymi warzywami. Bardzo im smakował :tak: Doprawiłam małą ilością czosnku i śmietany.

Ostatnia edycja:
reklama
Zrobiłam krupnik :tak: Bardzo córeczkom zasmakował, zjadły porcję przeznaczoną na dwa dni.
ale apetyt maja Twoje dziewczynki, pozazdroscic ! a Ty musisz byc super kucharka skoro pichcisz im takie smaczne obiadki, przekaski, deserki :tak: a jak dokladnie robilas to danie ze szpinakiem ? dzisiaj pierwszy raz zmierzymy sie z soczewica. ja osobiscie uwielbiam, zobaczymy jak Bartek zareaguje na te nowosc..

ale apetyt maja Twoje dziewczynki, pozazdroscic ! a Ty musisz byc super kucharka skoro pichcisz im takie smaczne obiadki, przekaski, deserki :tak: a jak dokladnie robilas to danie ze szpinakiem ? dzisiaj pierwszy raz zmierzymy sie z soczewica. ja osobiscie uwielbiam, zobaczymy jak Bartek zareaguje na te nowosc..

To prawda apetycik to one mają i dobrze się składa bo ja bardzo lubię gotować :)
Danie ze szpinakiem zrobiłam tak, ze na parze ugotowałam warzywa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaczek), mięsko i makaron. W osobnym małym garnuszku poddusiłam szpinak, dodałam czosnku i śmietany a potem dodałam do warzyw z kaszą i mięsem. I tyle. Bardzo im smakowało :)
Daj znać jak Bartuś zareagował na soczewicę.Moje córeczki soczewicę lubią ale bez szału.

Dziś na drugie śniadanko kanapeczki z żółtym serkiem i Bieluchem. A na obiadek wczorajszy krupniczek.
A wy czym dziś karmicie swoje dzieci?

Ostatnia edycja:
u nas na drugie sniadania byla kaszka manna na wodzie z jablkiem i owocami lesnymi, a na obiad bedzie wolowina z sosem pomidorowym i przeroznymi warzywami, np. papryka czerwona, kukurydza, cukinia, marchewka, pietruszka, selerem itp. i oczywiscie ziolami + wspomniana soczewica albo jakas kasza.

oleniolek a te kanapeczki to dziewczynki same sobie trzymaja i gryza ? bo u nas jest tak, ze jak maly sam sobie trzyma chlebek to troszke zje, ale gdy ja mu daje - nie bardzo jest zainteresowany.. a szkoda, bo chcialabym, zeby zjedzenie chleba z dodatkami stalo sie samodzielnym posilkiem (II sniadaniem).. a jaki ser zolty dajesz coreczkom ?

ewkasp a jak robisz sos pomidorowy? Ja dodaję soku pomidorowego. Może masz inny pomysł?

Kanapeczki to chlebek okrojony ze skórki pokrojony na małe kawałeczki (dla Julci naprawdę małe kawałeczki). Kładę na talerzyku i same sobie jedzą. Zuza jest bardzo zadowolona, że sama może zadecydować, który kawałeczek kanapeczki teraz zje. Jula ostrożnie bierze z talerzyka kawałek chlebka i przed włożeniem do buziaczka dokładnie ogląda. Oczywiście po takim drugim śniadanku cała podłoga jest usiana kawałkami chlebka i zółtego sera.

Z zółtym serem akurat nie wydziwiam daje ten, który akurat mam w lodówce.

oj, cos malemu ewidentie nie podeszlo w dzisiejszym obiadku. juz podczas jedzenia pojawilo sie zaczerwienienie wokol ust, a jak potarl brudna raczka oko - rowniez sie zaczerwienilo..

reklama
Do góry