reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

powiem Ci Scarlet, że też kupiłam kiedys próbke rossmanowskich pieluch, zdjęłam po godzinie a tam cała pupa mokrusieńka!! :szok::no:

jak się młody odparzył, to właśnie zaglądnęłam do pieluchy i u nas było to samo:no: Więc nie ma co się dziwić, że wyszło wielkie odparzenie kiedy pupcia siedziała w wilgoci przez 2 godziny:wściekła/y:

ja już Dadę na pewno nie będę testowała, a miałam ochotę. Przeszła mi chęć jak walczyłam z tym dupskiem małego, ale miałam wyrzuty sumienia, że emka nie słuchałam jak mówił, że po co kombinować jak u nas się Pampersy sprawdziły przy dwójce dzieci.

Ostatnia edycja:
reklama
To ciekawe jednak każde dziecko jest inne my używamy od urodzenia Dady używałam też Rossmenna cały karton zużyłam i spisały się super w według mnie są świetne.Za Huggisy totalna porażka dupka tak odparzona że aż rany :/.Pampersów używałam tylko w szpitalu i też i mi dupkę odparzyły :/

ewka - ja podaję kaszę prażoną gryczaną, dziś właśnie będzie taki obiad: kasza z fasolką, marchewką, groszkiem i masełkiem i morszczuk pieczony w folii

malina - jasne, że na dwa dni gotuję, inaczej to do zwariowania:rofl2: odgrzewam zawsze w mikrofali:tak:

często też robię tak, że zestaw kaszowo - warzywny mrożę, a potem tylko zmieniam mięsko lub rybkę

asco - tak, Helenka to zjada bez protestu:tak:

futro/oleniołek - w takim razie już wiecie co tego lata robić z pomidorkami:-)

a rybę kupujecie świeżą czy mrożoną? Jakieś rady, wskazówki? Ja póki co rybne dania kupuję nadal w słoiczkach i chcę to zmienić..

madzikm, fasolka szparagowa ? masz jakies sprawdzone zrodlo miesa czy kupujesz w sklepie ? ja mam kurczaki od znajomego gospodarza, i gotuje tylko dania drobiowe, a te z czerwonym miesem podaje sloiczkowe.. musze objechac pobliskie male masarnie i spytac jak to jest z dostawcami.. moze gdzies znajde cos ciekawego.. chcialabym juz zakonczyc etap sloiczkow.. jajka tez mamy "miejscowe", wiec maly wcina ze smakiem.

reklama
Do góry