reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

no zapomniałam że w sumie wy z butli się karmicie:-) bo rezygnacja z wieczornego cyca nie wchodzi w grę:-D

my na razie mamy opanowaną: marchewkę/marchewkę z ziemniakiem/dynie z ziemniakiem:-)

BTW. jak byliśmy teraz na domku to mały nam przesypiał po 10-12h! szkoda że tak w domu nie potrafi:-)
to chyba musicie tam zamieszkac:-D to ładnie Piterek wcina;-)

Spring,Magdzior to ale macie wybredne dzieci;-) moja Goska to wszystkozerna jest:-D jeszcze nie było zeby czyms pluła czy miała odruchy wymiotne,az sie boje co to bedzie kiedts jak tak bedzie chciała wszystko jesc:szok:

reklama
Ola - mój zawsze wszystko wcinał. A jeśli chodzi o królika z H. to myślałam, że nie smakuje mu, dlatego, że wcześniej próbowaliśmy dac mu nutramigen, ale może on taki paskudny i dlatego nie chciał, podobnie jak Ania Spring

Ania w sumie też niewybredna,ale H. jakoś jej nie podchodzi. Wąchałam dziś ten obiadek i nawet mi nie spasił zapach. W składzie tego obiadku jest m.in. koper i cebula. Może dlatego jej nie smakował:sorry2:

Pamiętam, że Piter uwielbiał ten zestaw Hippa królik z ziemniakami, nie myśląc ostatnio kupiłam kilka słoików. jeszcze nie testowaliśmy, ale zaczynam się bać, że też mu nie podejdzie

Z racji, że Bartek zaczyna nam ładnie sam siedzieć, em przyniósł dzisiaj i złożył krzesełko do karmienia. Pierwszy raz się w nim nakarmiliśmy. Młody miał strasznie dużo radochy, dostał głupawki, widać mu się bardzo spodobało nowe siedzisko :tak:

a mój chce chwytać łyżeczkę! macha rączkami! i nie wiem jak nad tym zapanować:-) bo wiadomo... kończy się to tym że zawartość łyżeczki nie zawsze trafia do buźki:-)

a mój chce chwytać łyżeczkę! macha rączkami! i nie wiem jak nad tym zapanować:-) bo wiadomo... kończy się to tym że zawartość łyżeczki nie zawsze trafia do buźki:-)

jak Zośka przymierza sie do łyżeczki, to ja z usmiechem na twarzy mówię "aaaaa" ona też się uśmiecha szeroko i zapomnina na moment o łyżce i w tym momencie dostaje papu:)
jak na razie zupki je bardzo mało - dzisiaj znowu 30g...zobaczymy co kolejny tydzień przyniesie...

Mój smyk mi już chwyta za łyżeczkę przy jedzeniu i muszę się z nim mocować żeby oddał hehehe , najwyraźniej garnie się do samodzielnego jedzenia łyżeczką :). U nas jak na razie nie było na żadne jedzonko odruchów wymiotnych ale pożyjemy zobaczymy :).

Królik z ziemniakiami z Hippa nie ma marchwi wogóle wiec ten smak jest specyficzny, choć moja wyrzydzaczka zjadła bez entuzjazmu ale nie pluła co u nas jest sukcesem:)

reklama
pewnie nikogo nie zdziwi, że nam wyszła wysypka po glutenie i skóra jest sucha :/ jest gorzej niż po mięsku, bo wyszło już przy 2 podaniu 1 łyżeczki... młody wścieklizny dostaje od tych moich eksperymentów... no to znów czekam minimum 2 dni aż zejdzie i wrócimy do ziemniaka z dynią...

Do góry