reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Patik- Nadia na początku to przez pierwsze parę dni jedynie wypluwałam i to max 1/4 słoika. A teraz po ponad miesiącu jak jej podejdze to zje 1/3-1/2 dużego słoika (ok 3/4 małego) ale musi być bardzo w jej guscie a jak nie podejdzie to 1/2 małego w nia nie wcisnę bo pluje
A sama otwiera buzie na posiłek dopiero tak od 1,5 tyg

Dostałam kaszkę z glutenem bezmleczną z BoboVity :tak: za to ma śliwki, ale tylko 2,2% i cukier :baffled:

Odstawiłam młodemu mięsne słoiczki i zaleczamy suchą skórę. Jeśli to od tego, to powinno szybko zejść.
Następny test dynia+ziemniak za jakiś czas.

Vetka, mam pytanie, mogę razem z glutenem testować ziemniaczka czy muszę odczekać? Bo od glutenu zmieni się kupka, a nie skóra?
I czy śliwka jest alergizująca? A jeśli jest, to łyżeczka tej kaszki ze śliwką 2.2% chyba nie wywoła żadnego widocznego efektu na skórze w takiej ilości? :baffled:

Edit: Oj doczytałam, że od glutenu też na skórze może być ... To sobie odpuszczę słoiczki i przetestuję sam gluten. No a śliwka nie powinna być alergizująca...

No i młody tak pięknie wcina, że aż mi żal, że takie problemy mamy :zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a jak najlepiej podac kaszke (mam bobovity bananowa ryzowa bezglutenu) ? na mm czy na swoim? bo chce podac w butli ze smokiem kaszkowym i nie wiem z czym lepsza gestosc bedzie? no i jak ja przygotowac?

koncia- ty przy Maksiowych problemach nie wprowadzaj więcej jak jeden nowy produkt jednej firmy na 7-10 dni, bo znów nic nie będziesz wiedzieć

Oluś kaszka na twoim mleku nie zgęstnieje tak żeby ją podać przez smoczek od kaszki, to duży otwór i za bardzo z niego leci. Mój dostał szału jak mu tak podałam. Kacha go zalała, zaczął sie krztusić. Natomiast jak mu zrobiłam zwykłą kaszkę mleczno-ryżową na 150ml wody + 4 łyżki kaszki( na opakowaniu podane 5 łyżek, ale wyszła za gęsta) to płynęła mu super.

Jestem w szoku, moje dziecko w ramach prezentu urodzinowego z okazji ukończenia dzisiaj 5 miesięcy zjadło cały, duży (190g) słoik obiadku ( zupka włoska z cielęciną Hippa), a za 3 godz wrzeszczał o mleko. Czyli apetyt mu wrócił i to ze zdwojoną siłą

Vecia, też tak myślę :-p wiem, że już głupie pytania zadaję :zawstydzona/y:

A Maksiu po 1 dniu nie jedzenia mięska ma dużo gładszą skórę. Alergia widocznie nasilała się niedługo po zjedzeniu obiadku i mały drapał się wtedy najbardziej. Także mam już pewność, że to po tym słoiczku.

Scarletka suuuperowo,że apetyt Bartusiowi znów dopisuje!!!:-D

A Ania dziś zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej z kurczakiem :-)

reklama
no i kaszka poszła;) całe 120ml,moze az tyle dlatego ze dzis bylismy 6h na swiezym powietrzu,ciekawe ile po tym pospi;)
Scarletka no to ładny prezent Bartus zrobił;)

Do góry