reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

U nas dziś marchewka , ziemniak , kalarepa 190 ml zjedzone ze smakiem , tak mu smakowało że sam dziobek otwierał czekając na kolejną porcje i nawet się nie ubrudził dziś :)A na deser tarte jabłuszko będzie :)

Apistella
mój już raczej nie brudzi otoczenia a jemy już 1,5 miesiąca , ale czasem mi kichnie podczas jedzenia i wtedy wszystko jest opryskane obiadkiem włącznie ze mną ;)A plamy z marchewki niestety ciężko się spierają :/

Wredniak
ja też na początku wprowadzałam między posiłkami a teraz jak Kacperek zjada cały duży słoiczek obiadku to zastępuje nim mleczny posiłek :)

reklama
U nas dzisiaj było ragout z indykiem - jakie kawały duże, normalnie cały ryż i takie same kawałki marchewki :szok: Początkowo było wielkie zdziwienie i memlanie każdej łyżeczki, ale w końcu po 15 minutach miseczka pusta :) i chyba smakowało :)

Dziewczyny a dawałyście swoim maluchom jogurciki? np. Bobovity łagodny banan? Jogurcik Malucha łagodny banan | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Właśnie Ola przypomniałaś mi o żółtku, bo mamy słoiczek, ale jak często trzeba dawać dziecku coś z żółtkiem?

http://www.bobovita.pl/cms/images/c...mat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf tu jest o żółtku ewentualnie jesli karmisz mm to poszukaj na stronie bobovity schematu dla dzieci karmionych mm
HiPP: Schemat żywienia a tu schemat hippa

Wredniak widziałam te jogurty i moj eM chciał kupic ale ta forma opakowania mi nie odpowiada,jakos tak mam;) a z tym zołtkiem to własnie nic tez nie wiem,musze poczytac

reklama
Do góry