reklama
Trzeci dzień marcheweczki i już jakby widzę poprawę w przełykaniu Rozrzedziłam trochę i podziałało dzięki jeszcze raz
To moje kolejne pytanie...od kiedy przy jedzeniu zaczęło być brudne trochę mniej niż...wszystko wokół
Niunia rzuca się na łyżeczkę, łapie ją no i w ten sposób wsyzstko w marchewce... oby się tylko sprało, bo z tego co pisałyście to plamy z marchewki trudno schodzą :/
To moje kolejne pytanie...od kiedy przy jedzeniu zaczęło być brudne trochę mniej niż...wszystko wokół
Niunia rzuca się na łyżeczkę, łapie ją no i w ten sposób wsyzstko w marchewce... oby się tylko sprało, bo z tego co pisałyście to plamy z marchewki trudno schodzą :/
K
koncia
Gość
Maks zdecydowanie nie jest fanem szpinaku ale był strasznie głodny i zjadł cały obiadek krzywiąc się przy tym i plując. Musiałam mu rozrobić z kleikiem, bo inaczej nie chciał
apistella, ja, szczerze mówiąc, nie pamiętam przez pierwsze tygodnie po prostu okrywałam Gabę tetrówką i mało mnie obchodziło, że będą jakieś plamy :-) w pewnym momencie zobaczyłam, ze je już w miarę "czysto" i wtedy ograniczyłam się do śliniaka
koncia, u nas na początku szpinak był hitem, ale jakiś czas temu jak Gabrysi znowu go podałam to było to samo co u was A z której firmy miałaś słoiczek? U nas kolejność była taka: B, H, G
koncia, u nas na początku szpinak był hitem, ale jakiś czas temu jak Gabrysi znowu go podałam to było to samo co u was A z której firmy miałaś słoiczek? U nas kolejność była taka: B, H, G
Dziewczyny mam pytanie.
Czy Wasze maluchy jedzą obiadek/deserek pomiędzy głównymi posiłkami (MM) czy zamiast jednej porcji mleka?
Bo u nas jest np. tak, że jak Gabi zje o 8.00 MM to za dwie godziny o 10.00 zjada pół małego słoiczka obiadku, potem za dwie godziny czyli o 12.00 jest butla. tak samo z deserkiem, daje jej go pomiędzy posiłkami, czyli dwie godziny po mm i dwie godziny przed nastepnnym karmieniem, tak zaleciła nam pediatra, a Wy jak robicie? zastępujecie obiadkiem MM?
Czy Wasze maluchy jedzą obiadek/deserek pomiędzy głównymi posiłkami (MM) czy zamiast jednej porcji mleka?
Bo u nas jest np. tak, że jak Gabi zje o 8.00 MM to za dwie godziny o 10.00 zjada pół małego słoiczka obiadku, potem za dwie godziny czyli o 12.00 jest butla. tak samo z deserkiem, daje jej go pomiędzy posiłkami, czyli dwie godziny po mm i dwie godziny przed nastepnnym karmieniem, tak zaleciła nam pediatra, a Wy jak robicie? zastępujecie obiadkiem MM?
U nas jest to raczej zamiast MM. Ponieważ przeszłyśmy na tryb żłobkowy to w tej chwili u nas wygląda dzień tak:
8.00 kaszka
10.00 owoce/deserek
12.00 obiadek
15.00 MM
18.00 MM
20.30 MM
Od przyszłego miesiąca o 14.00 będzie druga porcja warzyw i pierwsze MM o 17
8.00 kaszka
10.00 owoce/deserek
12.00 obiadek
15.00 MM
18.00 MM
20.30 MM
Od przyszłego miesiąca o 14.00 będzie druga porcja warzyw i pierwsze MM o 17
K
koncia
Gość
wredniak, na początku robiłam tak jak ty, żeby młody polubił słoiczki, bo nie chciał zamiast mleka, płakał z głodu i pluł. Teraz ograniczyłam mleko i wcina zamiast tego słoiczki, bo zrozumiał, że to też jedzonko i zapełni brzuszek trochę było walki, bo Maks wierny mleku ;D
Ja tak musiałam robić, bo Gabi słabiej przybierała, teraz już jest lepiej, a ja dalej tak robię, ale moje dziecię jak zje np. 90g obiadku, czy deserku z kleikiem to nie chce za 2h mleka.. muszę odczekać 3-4h czyżby się najadała takim deserkiem, czy obiadkiem? i nie mówię tu o ilości np. 190g obiadku, ale 60-90g
K
koncia
Gość
wredniak, mój teraz się też potrafi najeść taką porcją, a jest raczej głodomorkiem. Na początku wołał mleko z przyzwyczajenia bardziej niż z głodu, a teraz się całkiem nieźle zapycha takim obiadkiem. Owocami gorzej. Zaznaczę, że nie jemy mięsnych obiadków, a tym to z pewnością każde dziecko się naje Staram się, żeby zjadał cały słoiczek, chyba, że jakieś świństwo typu szpinak, to wtedy pół słoiczka+kaszka i objętościowo jest tyle co w słoiczku małym.
reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
ja dziś właśnie podałam Natce szpinak, myślałam, że będzie pluła bo to smakuje okropnie (a ja lubię szpinak!) ale wpałaszowała cały słoik ;-)
teraz czekam na seledynowego kupacza ;-)
teraz czekam na seledynowego kupacza ;-)
Podziel się: