reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

Ja z mlekiem zwykłymm wstrzymam się chociaż do momentu kiedy krzysiek zacznie jeść poranne mleko o przyzwoitej porze a nie o 5 rano np. bo nie wyobrażam sobie siebie gotującą kaszkę mannę o tej porze :crazy: a z modyfikowanym jest prosta i szybka sprawa

reklama
Ja też o 6-tej daję modyfikowane i również nie zamierzam stać z zamkniętymi oczami przy garach :eek: Natomiast w weekendy jemy na drugie śniadanie zupę mleczną z płatkami, którą młody uwielbia:tak: . W żłobku dostaje ją codziennie. Co do wieczornego mleka zbieramy się i zbieramy z łosiem, żeby już też wprowadzić krowie, ale jakoś nam się nie chce :baffled: Z puszki raz dwa i gotowe :-pTak więc mamy system mieszany- bebilon i łaciate :cool2:

widze ze krowie na tapecie :-)
a powiedzcie mi dlaczego krowie mleko trzeba gotowac??
tak dzisiaj sobie myslalam,ze mi mama jak dawała mleko to najpierw gotowała w specjalnym garnku z gwizdkiem
po co sie gotuje?

bo ja np. nie lubie cieplego,ewentualnie w zupie z platkami

Lilka to jest tak że jak jest karton świeżo otwarty to nie trzeba ale jak już postoi to trzeba bo jednak jakies bakterie sie tam rozwijają
a zresztą dawniej mleko nie było aż tak pasteryzowane i "ulepszane" jak teraz
ale malutkim dzieciom to chyba na wszelki wypadek trzeba zagotować, ja nie pamietam kiedy przestałam piotrkowi gotować ale np jak robie płatki z mlekiem to tylko podgrzewam

a ja się zastanaiałam nad mlekiem krowim,
ale na razie tak jak i Iwon nie chce mi się go gotować,
więc u nas króluje Nestle Junior i chyba tak zostanie do 2 lat:tak:

mam pytanie
dajecie dzieciom kakao?
i jeszcze jedno pytanie
czy na wieczór dodajecie dzieciom do mleka kaszki ? albo jakiegos kleiku czy pija samo mleko? i ile?

Mateuszek na kolację zjada 120-150 ml kaszy dość gęstej na mleku Nestle Junior.
Trochę to dla niego mało, ale więcej kaszy za żadne skarby nie zje.Przez to, że kasza go nie "trzymała", spał b.niespokojnie.
A z w końcu zakumałam, że jest głodny i robie teraz kasze i do tego bułeczke z czymś tam i Mati śpi ładnie.Nie pisze rewelacyjnie, ale ładnie:tak:

mam pytanie
dajecie dzieciom kakao?
i jeszcze jedno pytanie
czy na wieczór dodajecie dzieciom do mleka kaszki ? albo jakiegos kleiku czy pija samo mleko? i ile?
Elfik moja Otylcia jakoś nie przepada za kakaem,
kiedyś jej dałam 150ml wypiła i było ok.
poźniej dałam znowu i już jej nie smakowało,
spróbowałam jeszcze kilka razy i to samo nie chce go pić

a mleko pije Nestle Junior R 240ml wody + 8 miarek tego mleka
pije tak rano i wieczorem

reklama
my na noc pijemy 210 ml mleka Bebiko 3 lub 3R
to wszystko
noc przespana jest calkowicie bez pobudek na edzenie czy picie

Do góry