reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

Ja z mlekiem zwykłymm wstrzymam się chociaż do momentu kiedy krzysiek zacznie jeść poranne mleko o przyzwoitej porze a nie o 5 rano np. bo nie wyobrażam sobie siebie gotującą kaszkę mannę o tej porze :crazy: a z modyfikowanym jest prosta i szybka sprawa

reklama
Ja też o 6-tej daję modyfikowane i również nie zamierzam stać z zamkniętymi oczami przy garach :eek: Natomiast w weekendy jemy na drugie śniadanie zupę mleczną z płatkami, którą młody uwielbia:tak: . W żłobku dostaje ją codziennie. Co do wieczornego mleka zbieramy się i zbieramy z łosiem, żeby już też wprowadzić krowie, ale jakoś nam się nie chce :baffled: Z puszki raz dwa i gotowe :-pTak więc mamy system mieszany- bebilon i łaciate :cool2:

widze ze krowie na tapecie :-)
a powiedzcie mi dlaczego krowie mleko trzeba gotowac??
tak dzisiaj sobie myslalam,ze mi mama jak dawała mleko to najpierw gotowała w specjalnym garnku z gwizdkiem
po co sie gotuje?

bo ja np. nie lubie cieplego,ewentualnie w zupie z platkami

Lilka to jest tak że jak jest karton świeżo otwarty to nie trzeba ale jak już postoi to trzeba bo jednak jakies bakterie sie tam rozwijają
a zresztą dawniej mleko nie było aż tak pasteryzowane i "ulepszane" jak teraz
ale malutkim dzieciom to chyba na wszelki wypadek trzeba zagotować, ja nie pamietam kiedy przestałam piotrkowi gotować ale np jak robie płatki z mlekiem to tylko podgrzewam

a ja się zastanaiałam nad mlekiem krowim,
ale na razie tak jak i Iwon nie chce mi się go gotować,
więc u nas króluje Nestle Junior i chyba tak zostanie do 2 lat:tak:

mam pytanie
dajecie dzieciom kakao?
i jeszcze jedno pytanie
czy na wieczór dodajecie dzieciom do mleka kaszki ? albo jakiegos kleiku czy pija samo mleko? i ile?

Mateuszek na kolację zjada 120-150 ml kaszy dość gęstej na mleku Nestle Junior.
Trochę to dla niego mało, ale więcej kaszy za żadne skarby nie zje.Przez to, że kasza go nie "trzymała", spał b.niespokojnie.
A z w końcu zakumałam, że jest głodny i robie teraz kasze i do tego bułeczke z czymś tam i Mati śpi ładnie.Nie pisze rewelacyjnie, ale ładnie:tak:

mam pytanie
dajecie dzieciom kakao?
i jeszcze jedno pytanie
czy na wieczór dodajecie dzieciom do mleka kaszki ? albo jakiegos kleiku czy pija samo mleko? i ile?
Elfik moja Otylcia jakoś nie przepada za kakaem,
kiedyś jej dałam 150ml wypiła i było ok.
poźniej dałam znowu i już jej nie smakowało,
spróbowałam jeszcze kilka razy i to samo nie chce go pić

a mleko pije Nestle Junior R 240ml wody + 8 miarek tego mleka
pije tak rano i wieczorem

reklama
my na noc pijemy 210 ml mleka Bebiko 3 lub 3R
to wszystko
noc przespana jest calkowicie bez pobudek na edzenie czy picie

Do góry