reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Juz nie trzeba najpierw żółtka potem białka,można całe jajko od razu, ja daje całe, jak Ola je jajecznice :-)
Lilla Zuzia mały Kubeczek wypija wody, czasem nie cały, czasem prawie półtora, ale zaczęła pić tak ze dwa tyg temu dopiero.

reklama
Kupiłam płatki ryżowe błyskawiczne - świetna alternatywa dla kaszki :tak: Kaszkę kukurydzianą gotowałam, ale wyszło mi gęste błoto ;-) Cóż metodą prób i błędów dojdę do perfekcji ha! ;-):-D

A wlasnie, moge np podac taka jajecznice na sniadanie??

Zapomnialam dodac, ze na poczatku dawalam cale jajko, tzn pol, razem z bialkiem ale w obiadku to strasznie duzo tego bylo i zmniejszylam o zoltko.

Lilla, Laura nie pije w ogole wody. Zreszta ona nic nie pije, bo nie potrafi[emoji20] [emoji15] choc ostatnio byl sukces i napila sie z 10 ml kompotu.

Lilla, Adas pije 10-15 ml ;)

Jak robicie jajecznice?

Zoltko daje do warzyw, bo co drugi dzien miesko. Narazie mialam wstrzymac sie z bialkiem, ale pewno przez stare wytyczne

Ja daję pół żółtka co drugi dzień po staremu ale może faktycznie zacznę też dawać to białko.
Ostatnio dałam Małemu ten deserek jogurtowy - przeżył, kupa była, spanie było dobre bez bólów brzucha, wysypki brak - uznaję, że eksperyment zakończył się sukcesem.

Wodę daję w niekapku i dopiero od kilku dni coś tam z niego wypija ale to mniej więcej 20-30ml przez cały dzień - daję mu popijać każdy posiłek nie-kp :)

reklama
Zuzia lubi te deserki jogurtowe, Ola tez lubiła bardzo. Potem jak podrosnie będę kupowała jogurt naturalny i owoce dawała do niego.
Makota ja wyjdę na wyrodną matkę, ale jajecznicę robię normalnie na patelni tylko ze na maśle. Nie umiem na parze jajek zrobić... Dziś będę robiła w piekarniku, wiec jeszcze inaczej
Zuzia nie piła wody, nie umiała wcale, ale dawałam, dawałam i jeszcze raz dawałam i.zalapala. Musiałam dawać, bo kupy nie było, a tak jest. Sama się zdziwiłam, jak jednego dnia wypiła cały kubeczek i zawołała o więcej. Chyba przekonał ją niekapek z aventu

Do góry