reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
A daje ktoras kaszki z Nestle? Bo ja kupiłam malemu morelowa,ale ona zawiera cukier wiec raz albo dwa razy w tyg daje i mam pytanie dajecie jakas z Nestle i nie zawiera cukru? Ta seria zdrowy brzuszek jest bez cukru,ale to z glutenem. Sinlac? Cos mi się obiło o uszy ale nie wiem czy dobrze kojarze

Ja daje Nestlé pięć zbóż z glutenem (jeśli dobrze pamiętam) i jest spoko rano na drugie śniadanie. jak dawałam wieczorem przez snem to niespokojna noc mieliśmy kilka razy.

Pola pewnie, że można na wodzie, ale mnie zależy na zastąpieniu posiłku mlecznego.
Gosia właśnie o to mi chodziło, ja do tej pory dawałam w butelce i było ok. Ale że w końcu zaczyna jeść normalnie łyżeczką, to chciałam dać też tak kaszkę. Szymek normalnego mleka je około 150-180ml więc zrobiłam ze 150 na gęsto. A tu du*a zjadł może 60 z tego i koniec. A za godzinę wciągnął całą butelkę mleka.
Porażka na całej linii.

Powie mi ktoś jak to jest z tym Kisielem i budyniem?

Oj tam odrazu niedobra bez przesady Malgosiu;-)
Chce zostac przy Nestle bo podaje mleczne a mleko rez pije z Nestle wiec bobovita odpada.
Lilla właśnie wiem ze to z glutenem wiec kaszka na 1 lyzce sie nie nasyci:-) nrazie tylko po lyzce glutenu dziennie podaje

Tusia może zbyt gęstą zrobiłaś? Julka nie chce za bardzo jesść bardzo gęstej, a jak już zję to potem marudzi. Wiec zaczęłąm robić rzadszą lub dodawać do butelki :)

Ja na razie zaptrzestałam dawać jajko, julce wyskoczyły małe kropki na brodzie i pod nosem, minimalnie na policzkach. Sa malutkie, rano ich nie ma w trakcie dnia się pojawiają, ja to zwalam na brud i pchanie łap do buzi, ale na wszelki chwilowo odstawiłam, bo nie mam pomysłu co to ewntualnie może być. raczej alergia troszkę inaczej wygląda, chyba...

Tusia, Laura juz kisiel jadla z soku gruszkowego:-) a budyniu jeszcze nie, ale wiem ze robi sie go z mm lub swoim plus maka ziemniaczana. Pamietam moja szwagierka dodawala jeszcze do niego zoltko.

Tusia, ja tez znam kisiel gruszkowy. Robiony na kleiku. Nie robilam jeszcze.

Limonka - jak podawalas jajko?

Ja sie trzymam bobovity. Dawalam z cukrem i bez cukru

reklama
Do góry