reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Ja dawałam łyżeczkę w łapkę i jak karmiłam, to ona sobie grzebala tą swoją łyżeczką w talerzu, coś tam się udało nabrać, coś wyrzucić na podłogę, ale oswajala się. Oczywiście jak juz siedziała dobrze, nie na samym początku

reklama
Undomiel z hippa pomidorówka jest cudna:-D podjadałam Klaudii:-) Generalnie słoiczki hippa chyba najfajniej smakują.

BLW..jakoś to do mnie nie przemawia, chociaż dużo dzieci w otoczeniu tak jadło i świetnie sobie radzą. Ale musiałabym teściowej nawkładać do głowy, bo w dużej mierze to ona będzie rozszerzać dietę Adamowi..

Co do wprowadzania posiłków starych to nie wszystko na raz. Najpierw niech się przyzwyczai do mm za jakiś czas można spróbować z czymś innym.

Warzywa kupuje na ryneczku od rolników. Nie są to jakieś mega ekologiczne uprawy z certyfikatami itp ale na pewno lepsze niż marketowe, bo takich to ja też nie jem.
No właśnie tu masz racje, skoro nie jadł mm to lepiej żeby najpierw przyzwyczaił się do tego zanim podam coś więcej. Spróbuję od miejszej porcji a potem będę zwiększać.
Może podać pół porcji a potem podac pierś żeby sprawdzić na ile się najadł?

Czyli widzę że mamy kp czekają do skończonego 5 miesiąca?
My czekamy do 5 z mm potem zobaczymy jak pójdzie

Undomiel a paczkę hippa dostałaś? Albo bobovity? Ja mam chyba z pięć słoiczkow bo kupony do Rossmanna były
A jak można dostać te paczki co już kilka razy pisałyście? Będziemy w Polsce cały miesiąc i chętnie przyjmę gratisy :)

Ja planuję blw. Na razie papki, a gdy usiądzie to warzywka do rączki, rybka, czy mięsko. łyżeczką też samodzielnie.
A mnie zastanawia jak jest zupka to przecież maluch choćby chciał to nie zje sam jak np, kawalek brokuła, to znaczy nie podawać zupek?

Aniwele trzeba się zarejestrować na stronie Hippa i Bobowity, z tego co pamiętam od nich przychodziły paczki. Z Hippa słoiczek i łyżeczka, a z Bobowity chyba słoiczek i próbka kaszki, do tego ulotki, poradniki, kupony na zniżki. :thumbup:

Elifit ja rozszerzyłam tez dietę Hani.
Dostała przez 4 dni marchewkę,kupki były ok ale dziś miała twarda kupkę,dziś zrobię przerwę albo spróbujemy inne warzywko.
Słoiczki mam z różnych firm

Przepraszam ale nie pamiętam ktora was pytała o książke "U malucha na talerzu". Ja kupiłam jak byłam w polsce w empiku. Nie mam pojęcia czy jest dostępne gdzieś w internecie.

Julcia wczoraj dostała pierwszą zupkę z kurczakiem. Trzy łyżeczki dzisiaj będzie więcej :) Jak na razie wnioskuję, że moje dziecko nie będzie miało problem,ów z jedzeniem, ale zobaczymy. Na razie cała się trzęsie na wszystko co jej daję.

reklama
Pola, ja tez o tym myslalam, ale watpie w ich "ekosc" :p

A ja właśnie zaczęłam myśleć że te eko warzywna z Lidla mogą być bardziej eko niż te sprzedawane na eko targu. No bo to jednak trafia do ogromnej ilości nabywców więc sobie myślę że musi spełniać eko normy.

Do góry