reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

inka bardzo ci dziękuję za podpowiedz tym bardziej że ja też butelki TT mam więc dziś pojadę po smoczek spróbuje:-D

a jeszcze co ile jedzą wasze dzieciaki i ile bo u mnie to tak ok 150 jadł co 3-4 godziny ale widzę że teraz głodny szybciej więc będę próbować ten kleik i na 180 wody zrobię więc zobaczymy myślę że może myu wystarczy na 3-4 godziny 180 mleka a kleik narazie raz na noc podam jak będzie ok to spróbuje rano jeszcze wprowadziś to mój plan:-D zobavczymy co na to Ozi

inka a z tą łyżeczką to masz rację spróbuje jeszcze za tydzień może będzie ok tak mówią aby próbować więc zobaczymy

reklama
Z jakich firm macie słoiczki z marchewką? Patrzyłam dzisiaj w 3 marketach i wszędzie coś + coś. Ledwo jabłko samo znalazłam i to z Gerbera, a chciałam z BoboVity, bo pisałyście, że słodsze :/

Najlepiej jest gluten wprowadzać jak najpóźniej się da-opinia lekarza.
Ja stosuję do zagęszczenia mleka-bo samo mleko już nie przechodzi-na noc kleik kukurydziany- a w dzień daję do mleka kaszki ryżowe. Mieliśmy już bananową i malinową w kolejce jest jabłkowa. Soczki bobofrutki też już wszystkie smaki były. Gotuję Ninie zupki-marchewka plus ziemniaczek i albo masełko albo 2 krople oliwy. Jedliśmy też deserki-marchew-jabłko itd... Wszystko ok, 0 bóli brzucha i kupa też dobra.

HIPP - pierwsza marchewka !
Hipp ma dużo jednoskładnikowych słoiczków, właśnie wcinamy śliwkę;-), aż nie mogłam sie wczoraj zdecydować co wziąć hehe
I jest u nas promocja z Bobovity : dwupak, drugi słoiczek 50% gratis, to wzięłam jabłuszko.

Rany, jak wiele grudniowych mamusi wprowadzila juz jedzonko dla swoich dzieci...
Kota czy tylko juz nasze dzieci są na samym cycku??? Czy moze jeszcze ktos nie dokarmia?

Sosnowiczanka, też właśnie się zastanawiam nad tym... Chyba jeszcze Agapa też cycuje, nie wiem jak Klariss, dawno jej nie było.

A kiedy zamierzasz zacząć cokolwiek wprowadzać? Ja mam do 6m.ż. karmić tylko piersią i obym dała radę!

U nas od dzis wyglada to tak:

6-7 melko 120ml
8.20 60ml kaszki na MM dzis mialam bananowo truskawkowa + pol kubeczka gruszka z jablkiem
10.30-11 100ml MM
13- 120ml MM
Przed 14 zjadl obiadek, nie wiem ile teg bylo bo skonczylam jak nie mial juz ochoty, wiec kilka lyzeczek, a jadl marchewke, slodkiego ziemniaka i pietrzuszke i dojadl reszte jablka z gruszka z rana
teraz pewnie o 17 wypije mleko
o 18.30 przed kapiela planuje mu dac kaszke wiec cos pewnie ok 60ml + mleko do popicia

reklama
Kota ja myslalam zeby jeszce miesiąc poczekac. Alan by mial skonczone 5,5 miesiąca... A teraz sie zastanawiam. Bo widze ze juz prawie wszystkie mamusie karmią czyms. Alan jest naprawde duzy, wazy ponad 9,5 kg ale chodzi najedzony- co do tego nie mam wątpliwosci. Karmię go co 3-4 godz wiec musi sie samym cycem najadac. Juz sama ie wiem co mam robic... Chyba poczekam na ciebie i jak ty napiszesz ze dalas cos Kubusiowi to ja kupie i dam to samo :eek:

Do góry