reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

pytanie do mam ktore beda juz wprowadzac gluten : jakie kaszki bedziecie podawac albo co? bo jak wczoraj patrzylam to wszystkie kaszki byly bezglutenowe i tylko jedna z glutenem ale dopiero od 6 miesiaca. Wiec nie wiem co mam kupic:(

reklama
Qrde aż mi źle z tym że podałam małemu danie z mięskiem sugerowałam się napisem na słoiczku 4-6 także myślałam że już można ... jak już kiedyś pisałam jestem ciemna w karmieniu co wolno a co nie szukam w necie radzę się znajomych.
A mam pytanie podawała któraś z Was jakąś pastę jajeczną bo kupiłam od 4 msca z Heinz i nie wiem czy dawać czy nie ??

A ja dziś się skusiłam i dałam małemu trochę marcheweczki po pierwszej maleńkiej porcji chyba nie wiedział jak się łyka inne rzeczy niż mleczko i się lekko zakrztusił i zwymiotował, potem\śmieszne miny robił i memłał marcheweczkę, ale spróbowałam i wydaje mi się, że jeszcze z innym jedzeniem poczekamy bo wydaje mi się za wcześnie.

Dziewczyny mam pewien problem moze mi pomozecie, Młody je mleczko 5x dziennie po 210ml. Pani Gastrolog mowila zebym wlaczyla sinlac oraz kleiki 2x dziennie jak to pogodzic z mlekiem jak on sie najada? po malych porcjach mleka on placze:baffled:z jakim odstepen godz mu podawac ja juz nie wiem....:sorry:

reklama
Phelania-moja mała je teraz 5 razy dziennie z tego 3 razy dziennie mleko modyfikowane+plus kleik
tak wiec
rano 6-7- daje 150ml wody +5 miarek mleka modyfikowanego+1,5 łyzki kleiku ryżowego bezglutenowego-to daje jakies 180ml jedzonka-mala wsuwa i jest najedzona na jakies 3-4 godziny
potem dostaje 2 raz samo mleko modyfikowane lub moje mleko bo mam jeszcze zapasy pomrożone
koło 14-15 daje 180ml wody+6 miarek mleka+1,5 łyżki kleiku kukurydzianego bezglutenowego, to daje jakies 210 ml jedzonka
nastepne jedzenie znowu samo mleko
i na wieczor daje 150ml wody +5 miarek mleka modyfikowanego+1,5 łyzki kleiku ryżowego bezglutenowego.

Daje jej to w butelce- tylko używam smoczka do kaszek bo to juz geste jest dosyc

Najada sie i przybiera dobrze

Ostatnia edycja:
Do góry