reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

reklama
Kota a dlaczego tylko w ten sposób??Wytłumaczyła Ci to lekarka??

Ja gluten podaje w rosołku HIPPA(rosołek z kaszka manna)

mówiła, żeby nie przesadzać z ilością bo można przeciążyć układ pokarmowy, a do roku dziecko powinno jeść już wszystko i znać wszystkie smaki i wtedy można też zwiększyć ilość glutenu.

może ktoś ma jakieś inne informacje na temat ilości glutenu?

A Adaś jadł dziś pierwszy raz pomidorową z ryżem z bobovity- i okazała się hitem. Zjadł prawie cały duży słoik, nawet mu większe kawałki nie przeszkadzały. Jutro muszę jechać do reala i kupić mały zapas, bo w rossmanie i kauflandzie nie mają niestety.

Wczoraj Emilka jadła nowy obiadek z rossmana, pasternak z ryżem i indykiem, bardzo jej smakowal więc polecam, zwłaszcza dzieciom które nie mogą jeść marchewki

A ja dziś byłam w realu po mleczko i zupki pomidorowe i znalazłam nowość Bobovity : Ziemniaczki z soczystym kurczakiem, kabaczkiem i żółtkiem. Więc zobaczymy czy będzie smakowało i kolejna nowość w diecie zaspokojona.. ;)

Dziewczyny ja zawsze nie chetnie siegałam po dania gerbera, jakos bobvity i hippa był zawsze lepszy wybor...ale teraz odkad kupujemy te wieksze słoiczki gerber stal sie dla nas hitem! Lenka uwielbia wiosenna zupke z koperkiem i indyka w pomidorach...naprawde chetnie zjada te obiadki:)

reklama
Nikuss Alankowi tez Gerberki bardzo smakują, jakos tez sie bronilam przed tą firmą, nawet nie wiem czemu, no ale skoro mu smakują to niech je:)

Dzis moja pociecha pierwszy raz dostala żółtko. Pół rozgniotłam widelcem i wymieszalam z zupką z królikiem, z gerbera własnie. Zjadł cale:)

Do góry