reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Ja też daję, tak jak kota, niewiele ale zjada i jest ok. Myślę że zamiast drogich jogurtów nestle spokojnie można dawać dorosłe jogurty jeśli dziecko ladnie trawi.

reklama
Moja niunia ładnie trawi, ale jakos boje sie jej podac inne jogurty niz te na mm. Nie ukrrywam, ze chciala bym zaczac danonki jej kupytwac, bo dla dzieci wszytsko jest strasznie drogie, ale pediatra powiedziala, ze krzywde mozna zrobic dziecku, jesli za wczesnie sie poda meleko krowie, wiec jeszcze troche poczekam...chociaz korci:)

a mnie się wydaje, że koncerny ładują mnóstwo kasy w to, żeby wmówić mamom, że MM jest super hiper dobre dla dzieci aż do 3 r.ż. i wcześniej nie powinno im się podawać żadnego innego mleka (no chyba, że kobiece), w końcu MM jest robione na mleku krowim, oczywiście, odpowiednio podrasowane, ale jednak. My wychowaliśmy się na krowim mleku, nasi rodzice, dziadkowie i inne pokolenia wstecz również. I żyjemy.

Kota masz racje!
Co do danonkow to ja jestem przeciwna, bardzo uczylulaja i są napakowane tak cukrem, że ja ich nie jestem w stanie zjeść więc i dziecku podawac nie będę.
Wole nat jogurt z deserkiem owocowym.

Ja nie podaje jeszcze takich jagortow dla doroslych.

Ale uwazam tez ze na takie rzeczy nasze dzieci sa jeszcze troche za male, nie chodzi o to czy trawia czy nie ale jednak w tym wieku powinny jesc jeszcze produkty na MM. Ale bez przesady nie do 3 roku zycia bo to juz jakas paranoja zeby podawac dziecku do 3 roku zycia MM.

Nadia dostała wczoraj poł jogurcika z bobovity z brzoskwiniami jest ok:) dzis tak 3/4 i tez ok:)
Ja na razie bede MM podawac i jogurty rowniez dla dzieci,ale po roku juz bede dawac naturalny jogurt z musami owocowymi.
Danio odpada,danonki tez jesetem przeciwna bo mega słodkie są;/

A u mnie Patryczek dostaje MM ze wzgledu na skaze białkowa,tak bym mu troche dała z kakao mleczka od krówki:)

Ja narazie też tylko jogurty dla dzieci i tak zostanie póki co... Dodajecie ryż do obiadków dzieci? oczywiście chodzi mi o gotowanie w domu.

Kota- głownie sie z Toba zgadzam, ale i tak wole poczekac z normalnymi jogurtami do okolo 1rż, bo do 3 to jakas paranoja:p ja nie wiem jak to z tytmi danonkami niby specjalnie dla dzieci a takie slodkie... jak by nie patrzec w mojej rodzinie dzieci (patrzac na kuzynostwo) wychowaly sie na danonkach i monte i jest ok.

Moja Marika je tez te wszystkie slodkie serki i jest ok, zabki ladne, nie psuja sie, wniki krwi wszystkie dobre wiec tez ok:)

reklama
Do góry