reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Nastazja zdolowalas mnie pisząc ze nie wyobrazasz sobie zycia bez slodyczy. Ty, taka chudzinka... Jakie to niesprawiedliwe ;; :( :-:)zawstydzona/y::no:
Alan tez lubi zupki. Dzis jadł z dynią, wczoraj ze szpinakiem. Wszystko wchodzi :)

A zupy gotujecie na mięsie?

reklama
Sosnowiczanka- czasem mnie to przeraża, bo mięso mogliby mi zabrać całkowicie, nie jem prawie wcale. Nadrabiam rybami, zupy lubię, a jeśli jem pieczywo to na to albo dżem albo nutella. Także sery, wędliny jem od święta. No i przekąski- ciągle i wszędzie- batony i czekoladowe cukierki rządzą aaaa i chipsy paprykowe :)

Ja zupy gotuję normalnie, tak jak nam. Na mięsku. Zazwyczaj daję trochę kurczaka i wołowiny lub cielęciny. Wtedy ma zupa lepszy smak wg mnie.

Ja też gotuję zupy już normalnie na mięsku. Zazwyczaj daję jakąś nóżkę z kurczaka, albo cielęcinę, albo to i to... Dzisiaj była u nas jarzynowa i bardzo smakowała. Siłą rzeczy gotuję teraz co 2-3 dni zupy, bo tylko to ostatnio E. lubi, a my do tej pory, to zupę raczej od święta mieliśmy ;-)

U nas drugie dania też u Adasia nie są hitem. Jedyne co przechodzi to ryba i kotlety mielone albo pulpety w sosie. Więc jak mam schabowe pieczeń albo filety z kurczaka, to Adaś je rybę.

nastazja - u nas z drugim daniem nie ma szans, Elenka nie jest w stanie tyle zjesc. Najczesciej dostaje zupe z duza iloscia warzyw i z mieskiem, a jak nie zupke, to np. spaghetti, albo ziemniaczki z sosikiem i mięskiem

Dziewczyny, co dajecie maluchom, na pierwsze śniadanie?
bo u nas nadal jest butla z mlekiem i kaszką na pół gęsto. Po około 3h mamy drugie śniadanie i wtedy jakieś kanapeczki są, jajecznica czy serek. Pytałam lekarki i mówiła, że jest ok, no ale ja sie zastanawiam jak długo tą kaszkę z butli podawać jeszcze?

Milva - Elenka nie je w nocy już od sierpnia, a mleko dostaje dwa razy dziennie rano i wieczorem z tymze musi być zagęszczone kaszką owocową, bo samego mleka nie lubi. No i też druga sprawa, to to, że takie gęste mleczko jest jednak bardziej syte i spokojnie wystarcza za posiłek

reklama
Do góry