blanny
Fanka BB :)
Ja znam zapaloną weganke, ktora była weganką ponad 20 lat... Na początku trzymała się jadłospisów itd, a potem to już nie...Każdy robi co uważa. A fakty są takie, że dieta wegetariańska czy wegańska prowadzone z głową są zdrowsze dla organizmu. Albo przynajmniej ograniczanie mięsa.
@olka11135 też się pewnie narażę: mam nadzieję, że robisz to z głową. Sądzę, ze tak. Zostawię dla innych komentarz: Słyszałam od gastroenterologa dziecięcego, że trafilo do niego dziecko z anemią, niedoborami i problemami, bo rodzice weganie (sami niedobory mieli, niebadani, dopiero jak się okazało, że dziecko ma problemy, to sami się zbadali) i w taki sposób karmili dziecko bez jakiegokolwiek pomyślunku i konsultacji, zbilansowania. A wiem co mówię, bo mi niedobory witaminowe nie wychodziły w morfologii. Może wyszłyby dopiero jakby już było bardzo źle.
Niedawno robiła implant zęba, który się nie chciał przyjąć ani goić, trafiła do lekarza, okazało się, że ma tak kosmiczne niedobory i tak wyniszczony organizm, że jeszcze trochę i czekałby ją szpital...
Wcześniej zapaloną weganką, mega broniąca tej diety, a teraz je mięso...