magdziunia
Październikowa Mama'08
przeważnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiedyś prowadziłyśmy dyskusję o Actimelach. Moim zdaniem to .... głupota. Wybacz Aniu, jeśli Cię uraziłam. Z tego, co czytałam, Actimel zawiera bakterie, które nasz organizm sam produkuje. A to że zaczyna je dostawać dodatkowo i ma ich w nadmiarze, więc dostaje LENIA. I jeśli po dłuższym stosowaniu odstawisz Actimel, zaczną się dziać dziwne rzeczy, np. co rusz bedziesz chorować. Po prostu organizm nie jest w stanie się zregenerować tak od razu... A musi przecież znów produkować te bakterie. Tym bardziej nie polecam takiemu szkrabowi, co nie powinnien do 3. roku zycia pić mleka krowiego. Może się mylę. Uświadomcie mnie. Tylko mi się nie obrażać!Heja!!
A co myślicie a Actimelach??? Ja statnio dałam Szymkowi i baaaaardzo mu smakowało, ale w sumie jakoś nie słyszałam nigdzie, zeby ktoś takiemu dzieciakowi dawał, więc nie bardzo wiem czy wolno... wiecie może?? Jogurty praktycznie wszystkie zjada ....