reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Natusia, Laura dokładnie tak samo-kakao,cytrusy,pomidory, jeszcze z rybami musimy uważać ale najgorzej z tym glutaminianem sodu bo on jest prawie we wszystkim. Strasznie swędzą jej najbardziej łapki i mt takie opuchnięte ciągle. Dziś wróciło drapanie na nóżkach:baffled: no a Lili zaczyna się.od buźki i na rączkach od 2 tygodni:baffled:
No właśnie tak jak u mnie. Te swędzące ręce i nogi:wściekła/y:
Szczególnie w nocy nie kontroluję i drapię. Kiedyś spałam w bawełnianych rękawiczkach, no i musowo krótkie paznokcie:no:
Czasem wstyd spudniczkę ubrać jak jestem po akcji drapania, chociaż naprawdę staram się nie drapać i unikać tego czego nie mogę. I jeszcze orzechy kategorycznie NIE!

reklama
Natusia moja pediatra mowila ze w tym wieku wystarcza naszym mlodym 2 mleczne posilki w ciagu dnia wiec moze to byc jakis jogurt i kacha na przyklad.moj je rano kleik, pozniej Sinlac(to bez mleka), potem obiadek, pozniej jakies Danio czy deserek i kacha przed snem.

O. Tego nie słyszałam od naszego lekarza. W ogóle mało słyszałam od niego.
To ja spokojnie zacznę jej coś innego dawać zamiast mleczka, bo 5-6 flach dziennie to dużo.
Kurcze, ja dalej mam takie do niej podejście jak do noworodka - mleczko podstawa życia:baffled:

...A od kiedy można ser żółty podać?

Uśmiejesz się chyba, ale byłam tu u koleżanki i pokazywała mi irlandzką książeczkę z jedzonkiem "co kiedy wprowadzać" i - uwaga! - ser żółty typu cheddar od 6 miesiąca:sorry2: W ogóle się za głowę łapałam...

Ja gdzies w necie czytałam ze mleko krowie mozna wprowadzić już po 8 miesiacu:szok: jak nie ma dziecko skłonności do alergii. Ja się wstrzymam chyba do roku. W listopadzie amy szczepienie i wtedy zayptam...bo mam nadzieje, ze wcześniej nam nie będzie potrzebna wizyta lekarska;-)

No własnie sie nad tym zastanawiałam, ale a tych w słoiczkach nie pisze modyfikowane tylko normalnie mleko pełne... A po za tym jak by było modyfikowane to by chyba nie mogło tyle czasu stac, ehh sama juz nie wiem :-D W kazdym badz razie Rafał wcina i te ze słoiczków, i danonki i misiowe jogurciki (to chyba tez zwykle krowie mleko) :-D

reklama
Mój dzisiaj kręci nosem na wszystko :-( Ale to chyba przez chorobę, chociaz rano zjadł ładnie kaszke i teraz jogurcik. Ale nie wiem co z piersią bo on przez ten katar nie moze pic, napije sie kilka łyków i koniec i tak od kilku dni, a ja czuje ze trace pokarm :no::no::no:

Do góry