reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Ja zaczęłam sama gotować zupki dla Lenki bo przeczytałam pewien artykuł o słoiczkach który M wypatrzył:szok:
Kupuję warzywa organiczne i z tego gotuję a mięsko takie jak my jemy bo tu nie ma zadnego innego, narazie sam kurczak, wczoraj dodałam do zupki trochę papryki i ogórka kiszonego, kiedyś zielonego groszku, jadła też już brokuły i buraka czerwonego, biszkopty bardzo też lubi, żółtko jajka też gotuję jej co drugi, trzeci dzień...

reklama
Mój Potworniasty ostatnio zajadał się żurkiem. Dostał kilka łyżeczek i była awantura o to że nie więcej :-D Ale jeszcze większa awantura była jak mu dali zupki chińskiej spróbować i nie dostał więcej.
Ostatnio wcina ciasteczka dla maluchów od 7 miesięcy i jest zachwycony a jedzenie jest wszędzie szczególnie chrupki kukurydziane.

Ja używam plastikowej tareczki i jest :tak: ok.
Co do chrupek to i u nas po zjedzeniu wszędzie są - nawet w nosku :-D

Ciasteczek jeszcze nie dawałam, ale poczekam jeszcze tydzień.

Chrupki u nas idą bardzo ładnie, ale ostatnio dałam Bartkowi bułkę (środek) i mu podpasował. M dał mu kurczaka to aż rączki mu się trzęsły:-D Nie umie wysiedzieć jak widzi że my jemy, tylko buzie otwiera i mówi am am am:szok:
No i na okrąglo mówi ma-ma , ba-ba:-)

a ja mam pytanie odnosnie Nestle Sinlac.wczoraj to kupilam i wlasciwie dalej nie wiem co to jest...to jest cos jak kaszka?slodkie to to?co sie z tym wogole robi oprocz karmienia lyzeczka?

Sinlac jest smaczny i słodki (ja Marice podjadam)- dzieci go lubią, rób go jak na opakowaniu NA WODZIE, wychodzi taka półpłynna kaszka. Jest bardzo sycący i wartościowy.

A my dziś zjedliśmy znów zupke z żółtkiem I było ok. Wymiotów brak. Więć tamten raz to chyba było od bolącego gardełka. Zobaczymy jutro jak kupka pójdzie.

reklama
Do góry