reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

A my dziś pierwszy raz jedliśmy zupke po 6 miesiącu. Pomidorówka z ryżem była grana. Strasznie duże te kawałaki tam są ale jakoś dał rade. Myślałam że będę mu musiała to jeszcze zmiksowac ale powoloi powoli i zjadł. Fakt że troszkę to trwało ale sie udało bez miksowania:tak: i nawet ja też spróbowałam i powiem wam ze ta zupka wkońcu była podobna do zwykłego jedzenia bo te wcześniejsze papki to ochydne były ale on oczywiście wsuwał je równo zobaczymy jak teraz będzie

reklama
Ja lubię kaszki owocowe i jak Batrek zostawia to ja dojadam:-D
A deserek pierwsza klasa, pycha.

No i dziś jeszcze Bartuś zjadł jabłuszko takie normalne tarte przeze mnie. Zjadł pół ale krzywił się przy tym chociaż buzię otwierał. Bo on nie chciał jeść owoców normalnych tylko takie ze słoiczków a teraz odzwyczajam go od owoców słoiczkowych:tak:
Mój ma odwrotnie bo nie chce owoców ze słoiczka ;-)
A my dopiero ze spacerku wrócilsmy:tak:Małą tatuś kąpie pierwszy raz bo do tej tylko patrzył jak ja to robie bo się bał:-DZaraz cyc i Lulu:-)
U nas Tata kąpie zawsze :-)
A u nas pojawił się mały problem, bo wydaje mi się że mam coraz mniej pokarmu. Próbowałam dawać Małemu od czasu do czasu mleko modyfikowane na wszelki wypadek jakby mi sie pokarm skończył a on nie chce tego pić. Wiem że to nie wina butli bo herbatki i soczki zaczął pić z butelki. Kojarzy mi się Czarna że Twój Sami w ogóle nie pije mleczka. Możesz mi przypomnieć jak u Was wygląda schemat dnia. Z góry dziękuje.

LILUNIA chyba jak kaszki na mleku dajesz to modyfikowanego już nie musisz

A ja kupiłam Jarzynową z kurczakiem i kaszą manną z Gerbera i czeka razem z daniami z królika w szafce :) Już niedługo będziemy wcinać...

Mój ma odwrotnie bo nie chce owoców ze słoiczka ;-)

U nas Tata kąpie zawsze :-)
A u nas pojawił się mały problem, bo wydaje mi się że mam coraz mniej pokarmu. Próbowałam dawać Małemu od czasu do czasu mleko modyfikowane na wszelki wypadek jakby mi sie pokarm skończył a on nie chce tego pić. Wiem że to nie wina butli bo herbatki i soczki zaczął pić z butelki. Kojarzy mi się Czarna że Twój Sami w ogóle nie pije mleczka. Możesz mi przypomnieć jak u Was wygląda schemat dnia. Z góry dziękuje.

Na życzenie
8-kaszka na bebilonie gesta
12 danonki
15 obiadek
18 owoce
20 kaszka na bebilonie gesta
W miedzy czasie wiadomo soczki herbatki czasem chrupki kukurydziane;-) Wsio jedzone łyzeczka;-)

A my dopiero ze spacerku wrócilsmy:tak:Małą tatuś kąpie pierwszy raz bo do tej tylko patrzył jak ja to robie bo się bał:-DZaraz cyc i Lulu:-)

u nas tylko tatuś kąpie,Miki jak go widzi bez koszulki to szału dostaje,bo wie że zaraz kąpiel,może dzisiaj nagram to wrzucę filmik;-)ja tylko ze 3 razy go kąpałam jak M był w szpitalu,a tak to jego obowiazek i bardzo lubi to robić:-)

U nas też dziś poszła kaszka z czekoladą, nic się narazie nie dzieje. Ale smakowało aż Brtek rzucał się na łyżeczkę, a na koniec płakał bo się skończyło:sorry::-D:-D:-D

nie dziwie się że płakał :-) ja chyba niedługo będę jadła razem z Melusią taki słoiczek :-) zawsze patrzę żeby mi choć troszkę zostawiła bo mam chętkę :happy::happy::happy::happy::happy: a ona jak na złość wszystko wyjada!!!;-)[/QUOTE]

przestańcie pisać o tych czekoladowych przysmakach,bo kupię,ale nie dla Mikiego tylko dla siebie:rofl2::rofl2:

A ja dziś małej dałam troszke chlebusia, takie malutkie kawałeczki i jadła jak nic:tak: a póżniej jak zobaczyła kanapke to tak sie trzęsła do niej i tylko dziubek otwierała żeby jej dać:-D

o ludzie,chlebojad rośnie:szok:

A my dziś pierwszy raz jedliśmy zupke po 6 miesiącu. Pomidorówka z ryżem była grana. Strasznie duże te kawałaki tam są ale jakoś dał rade. Myślałam że będę mu musiała to jeszcze zmiksowac ale powoloi powoli i zjadł. Fakt że troszkę to trwało ale sie udało bez miksowania:tak: i nawet ja też spróbowałam i powiem wam ze ta zupka wkońcu była podobna do zwykłego jedzenia bo te wcześniejsze papki to ochydne były ale on oczywiście wsuwał je równo zobaczymy jak teraz będzie

dzielny Maksiu,pamiętam filmik jak jadł swoją pierwszą zupkę:tak: to może zamiast kupować te ze słoiczka,to lepiej samemu robić?

my jemy ciągle jarzynówkę z indykiem swoją,wczoraj przyjaciółki mama powiedziała mi przez tel ( jest pediatrą) żebym dodawałą już po pół żółtka co drugi dzień do zupki,zapytam się jeszcze w piątek swojej pediatry i chyba zaczniemy podawać:tak: no i chyba zrobię jakąś zupkę ze szpinakiem:-p

Witam
Mozecie mi przedstawic wasze pory i co dajecie dzieciaczkom jesc?Bo ja juz sama nie wiem jak to rołozyc.Daje:
7 mleko
9;30 kaszka
12 obaiadek
13 mleko
17 mleko
18 desrerk
20 mleko (nie zawsze chce jesc)
01 mleko
Nie wiem czy to dobry rozkład,bo wieczorem czasami nie zje mleczka.

CZARNA a Ty nie dajesz troche mało posiłków??? Bo chyba takie dziecko powinno mieć koło 5-6 posiłków, a jednak danonki i owoce to bardziej przekąska. Nie znam się, ale tak pytam. Bo rano ma 7 godz przerwy i w miedzyczasie danonki, a potem 5 godz. przerwy i tylko owoce???

KAROLA trochę znowu dużo tych posiłków, zwłaszcza mleka... dlatego już nie chce potem. Rób może przerwy między posiłkami min. 3h
Może tak:
7-8 mleko
11 kasza
14 obiad
15.30 owoce
17. 30 mleko
20.30 mleko i w nocy jak się obudzi

Ostatnia edycja:
reklama
CZARNA a Ty nie dajesz troche mało posiłków??? Bo chyba takie dziecko powinno mieć koło 5-6 posiłków, a jednak danonki i owoce to bardziej przekąska. Nie znam się, ale tak pytam. Bo rano ma 7 godz przerwy i w miedzyczasie danonki, a potem 5 godz. przerwy i tylko owoce???

KAROLA trochę znowu dużo tych posiłków, zwłaszcza mleka... dlatego już nie chce potem. Rób może przerwy między posiłkami min. 3h
Może tak:
7-8 mleko
11 kasza
14 obiad
15.30 owoce
17. 30 mleko
20.30 mleko i w nocy jak się obudzi
skad ty te przerwy wziełas???? u mnie naj dłuzsza jest w nocy a tak je co 3h i po sniadaniu ma 4h przerwy:tak: Próbowałam dawac wiecej ale nie chce

Karola dla mnie duzo tych posiłków ale kazde dziecko je inaczej

Do góry