reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
U nas raczej wszystko cacy oprócz jabłek z jagodami.
Kaszkę bezmleczną na wodzie zrobiłam i też jadła.
Ale nie więcej niż pół słoiczka na raz chce.
A zaraz potem prosi o cyca.
Nie wiem jak zastąpić słoiczkiem całkiem jedno cycanie.

Bartek je wszystko co mu padam (oprócz maminej zupki którą raz wzgardził, ale wydaje mi się że była za mało zmiksowana bo nie umiał połknąć) No i banana ostatnio nie chciał jak mu rozgniotłam ale ze słoika banan jest ok.
Koszki o różnych smakach uwielbia:-)

Dałam przed świętami Sebciowi chrupka do spróbowania i tak się zajadał, aż się cały trząsł.
Jak już się skończył to był ryk, że chce jeszcze.
No i tym sposobem zjadł aż 4 :szok:

Ale wszystko było umazane w chrupkowej papce.

Dziś było nowe danie takie po 6 miec i pierwszyu raz były takie duże kawałki ziemniaków i groszek i marchewka. Bartkowi ciężko szło chociać rozgniotłam mu to jeszcze łyżeczką ale nie wiedzial jak to jeść aż prawie się krztusił biedaczek:no:

magdziunianochmalnie :szok::szok:,maly pozeracz chrupko rosnie:rofl2:

natusiaMAja tak jak czarnajeszcze miksuje,Miki tez ma problem z kawalkami i nawet z takim startxm grubo jedzonkiem,ma odruch wymiotny,mysle ze trzeba jeszcze poczekac...
Ostatnio znajoma podpowiedziala mi sposob nauki gryzienia
kawałek jabłuszka owinac w jalowa gaze i wtedy dziecko trze zabkami o sobie i nie połknie kawałka jabłuszka tylko papke:tak:

reklama
Dziś było nowe danie takie po 6 miec i pierwszyu raz były takie duże kawałki ziemniaków i groszek i marchewka. Bartkowi ciężko szło chociać rozgniotłam mu to jeszcze łyżeczką ale nie wiedzial jak to jeść aż prawie się krztusił biedaczek:no:
U nas też dziś pierwsze danie pk 6 -tym m-cu i ryż był w kawałkach - krztusił się i następnym razen\m rozgniotę widelcem albo blenderem małym rozbiję.

Taki gryzak grzechotka ma moja koleżanka i zadowolona jest.

Ostatnia edycja:
Do góry