reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
A ja się cieszyłam jak wariatka że młoda polubiła herbatki i soczki no i mam za swoje dzisiaj powiedziała kategoryczne NIE dla cycusia i co ja mam teraz zrobić:-:)sick:

NIe martw się ... dzieciaki piją z cyca tak by zjeść i się napić, skoro dostaje coś innego by ugasić pragnienie, to tez rzadziej używają cyca, tylko do własciwego jedzenia. Zresztą w upały też się mnie chce jeść.

Ewa- Elexi
viewpost.gif

Jeremi tez jest na piersi, a mimo to pediatra pozwoliła nam wprawadzać mięsko juz od początku czerwca, bo nie było żadnych rewolucji jedzeniowych

Dziewczyny! Od jakiegos czasu daje mojej dziewczynce zupki jarzynowe (z miesem lub bez), ale zauwazylam, ze ma po nich zaparcia. Macie jakis pomysl, co innego mozna podac na obiad? Jarzyny typu marchew czy ziemniak to przeciez podstawa wszystkiego, nie bardzo więc wiem jak rozwiazac ten problem... Dostaje tez kaszki i owoce (nawet je polubila ostatnio:))
Myślicie, że to chwilowe, dopóki organizm się nie przyzwyczai, czy może nie toleruje marchewki...?

Ja myślę, że od mięska. U nas też na początku były zaparcia, ale szybko minęły jak żołądeczek się przyzwyczaił do mięsiwa. Któraś z mam (nie pamiętam która:zawstydzona/y:) dodaje do obiadku łyżeczkę suszonych śliwek z Gerbera , one rozluźniają kupki. Spróbuj może Twojej córuni też pomoże.

22nata22 - ... jest nas więcej mam podających dzieciaczkom suszone śliwki z Gerbera celem uniknięcia zaparć :tak: i to naprawdę działa . Marchewka też działa bardzo zatwardzająco na mojego Mateusza, ale łyżka stołowa śliwek podana w trakcie obiadku lub zaraz po - załatwia ten problem :-)

No ładnie Moniczko, zaserwowałaś mięsko miesięcznemu maluchowi :tak::tak::tak:. Ma się rozumieć, że chodziło Ci o 6-miesięczne niemowlę?;-):-D

Tak. Sorki. Ale moja klawiatura rochę szwankuje i strasznie ciężko wbijają się cyferki. Z reguły zwracam uwagę czy są, ale tym razem musiałam przeoczyć. Ale ze mnie gapa :sorry2:;-)

A mysmy w sobote probowali ziemniaczka i buraczka ugotowanego przez mame. Bardzo sie staralam, ugotowalam, przetarlam przez sitko i co? i nic nawet nie chcial wziac do ust. Mial odruch wymiotny a dostal sloicze i wtrabil caly az sie uszy trzesly i co ja mam teraz zrobic?

reklama
Powiedzcie mi Kochane jak naklonic Karolinke do jedzenia obiadków przeznaczonych dla 6-ścio miesiecznych dzieci które nie są już jednolite tylko maja grudki. Mala nie chce ich jeść. Wypluwa wszystko co jej dam:baffled:

Do góry